Μια νόστιμη & νηστίσιμη συνταγή!

Μπιφτέκια με φάβα (5-6 μερίδες)

Υλικά

300 γρ. φάβα βρασμένη
200 γρ. πατάτες ή γλυκοπατάτα βρασμένες
4 κ. σούπας βρώμη
1/2 κ. γλυκού Κύμινο και ½ κ. γλυκού κόλιανδρο
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ. σούπας μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο να δέσει.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180* για 10′

Μπιφτέκια με φακές (5-6 μερίδες)

Υλικά

300 γρ. φακές βρασμένες
200 γρ. κινοα ή πλιγούρι βρασμένο
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 κ. γλυκού σκόρδο σκόνη
2 κ. σούπας κόλιανδρο
2 κ. σούπας φρέσκο βασιλικό
100 γρ. ηλιόσπορο σκόνη
Αλατι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο να δέσει.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180* για 10′

Σως ταχίνι

Υλικά

100 γρ. ταχίνι
50 ml νερό
ξύσμα από 1 λάιμ
χυμό από 1/2 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γλυκού μέλι
1 πρέζα μπούκοβο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με 100 γρ. ταχίνι, προσθέτουμε το νερό, ξύσμα από 1 λάιμ, χυμό από μισό λάιμ, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γλυκού μέλι και μία πρέζα μπούκοβο.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μία λεία σως.

Σερβίρουμε με σαλάτα ωμών λαχανικών και αραβικές πιτούλες!

Πηγή: diatrofi.gr