Χρόνος προετοιμασίας:   35 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:   20 λεπτά
Μερίδες:    24

Υλικά:

  • 290γρ. απύρηνους χουρμάδες
  • 80γρ. τριμμένη καρύδα
  • 130γρ. αμύγδαλα
  • 130γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 2 κουταλιές λάδι καρύδας
  • ½ κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • τον χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα μπωλ τους χουρμάδες να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά περίπου.* Στραγγίζουμε καλά, τους βάζουμε στον κάδο ενός δυνατού επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιούμε.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε ξανά. Ελέγχουμε το μείγμα να είναι εύπλαστο. Εάν είναι στεγνό προσθέτουμε λίγο λάδι καρύδας ή νερό. Εάν είναι υγρό και δεν πλάθετε προσθέτουμε λίγο καρύδα ή μερικούς ξηρούς καρπούς ακόμα και πολτοποιούμε ξανά.
  4. Βρέχουμε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το και το στρώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 24Χ24εκ. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.)
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε τις μπάρες για περίπου 18-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τις κόψουμε.

 

Σημειώσεις:

  • Είναι σημαντικό να μουλιάσουν καλά οι χουρμάδες για να μπορούν να πολτοποιηθούν και να μην χαλάσει το μούλτι σας.