Μπάρες ενέργειας με κακάο και ποπ κινοας

Μπάρες ενέργειας με κακάο και ποπ κινοας

Οι συγκεκριμένες μπάρες είναι πεντανόστιμες και πολύ εύκολες στην παρασκευή μιας και δε θέλουν ψήσιμο, μόνο 30 λεπτά στο ψυγείο. Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το φοβερό βιβλίο της Kimberly Parsons The Yoga Kitchen, το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Εκτός από κακάο, που είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά έχουν και μια γενναία ποσότητα μάκας, της υπερτροφής που τρώγαν οι Περουβιανοί για να αυξήσουν την αντοχή τους πριν πάνε στη μάχη. Οπότε αν έκανε δουλίτσα για τους Περουβιανούς πολεμιστές, μάλλον καλό θα μου κάνει κι εμένα στο βουνό. Τη τραγανή της υφή την οφείλει στα ποπ κινόας, τα οποία μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι αν έχετε όρεξη (συνταγή εδώ) αλλιώς μπορείτε να αντικαταστήσετε και με βρώμη. Οι μπάρες αυτές έχουν τόσο πλούσια και απολαυστική γεύση που θυμίζουν περισσότερο σοκολάτα παρά μπάρα δημητριακών. 

 

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ) 

-1/2 κούπα λάδι καρύδας 

-1/2 κούπα γλυκαντικό της αρεσκείας σας (μέλι, πετιμέζι, σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης) 

-1/2 κούπα ωμή σκόνη κακάο 

-1 κτ γλυκού απόσταγμα βανίλιας 

-1 κτ σούπας μάκα 

-1 πρέζα αλάτι 

-1 κούπα ποπ κινόας ή βρώμη 

-1/2 κούπα καβουρδισμένα φουντούκια, ψιλοκομμένα 

-1/4 κούπας γκότζι μπέρι 

-1/4 κούπας φιστίκια αιγίνης 

 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ 

  • Καβουρδίζεις σε ένα ταψάκι τα φουντούκια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα 
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το λάδι καρύδας και προσθέτεις το γλυκαντικό και το απόσταγμα βανίλιας και ανακατεύεις 
  • Προσθέτεις το κακάο και τη μάκα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει ένα λεπτόρρευστο σιρόπι σοκολάτας 
  • Προσθέτεις τα ποπ κινόας και ανακατεύεις καλά μέχρι να καλυφθούν από τη σοκολάτα 
  • Καλύπτεις ένα μεγάλο πιρέξ με λαδόκολλα και απλώνεις το μείγμα της σοκολάτας και της κινόας σε μια στρώση πάχους περίπου 3 εκατοστά 
  • Ψιλοκόβεις με ένα μαχαίρι τα φουντούκια, τα φυστίκια Αιγίνης και τα γκότζι μπέρι 
  • Πασπαλίζεις τη μπάρα με τους ξηρούς καρπούς και τα γκότζι μπέρι 
  • Παγώνεις στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά 
  • Κόβεις σε κομματάκια, κατά προτίμηση τριγωνικά. 
  • Διατηρείται σε αεροστεγή συσκευασία στο ψυγείο 
The Saucha Life

Healthy Food Blogger of The Saucha Life