Οι συγκεκριμένες μπάρες είναι πολύ σοκολατένιες. Χρησιμοποιούμε και σταγόνες σοκολάτας και πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μπορούν να γίνουν μόνο με σταγόνες (240 γρ.). Μπορούν, επίσης να γίνουν με άλλους ξηρούς καρπούς (χοντροκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια), ή με άλλα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, μύρτιλλα, goji berries, χοντροκομμένα βερίκοκα). Τηρώντας τις παρακάτω δοσολογίες  μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς.

Συνολικός χρόνος:   30 λεπτά

Μερίδες:   40 κομμάτια

Υλικά:

  • 1 1/3 φλυτζάνι (310 γρ.) ταχίνι, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
  • 1 1/3 φλυτζάνι (400 γρ.) μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 1/3 φλυτζάνι (165 γρ.) φιστίκια Αιγίνης
  • 1 1/3 φλυτζάνι (175 γρ.) κολοκυθόσπορο
  • 1 1/3 φλυτζάνι ( 190 γρ.) αποξηραμένα κράνμπερις
  • 2 ½ φλυτζάνια (225 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 140 γρ. νιφάδες μαύρης σοκολάτας
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 2 1/2 κουταλιές κανέλλα

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα μελιού-ταχινιού στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ή, με το χέρι μας.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
  5. Βρέχουμε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το και το στρώνουμε σε ένα ταψί 40Χ32cm. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.) Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά. Ψήνουμε τις μπάρες για περίπου 20 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τις κόβουμε σε κομμάτια.