Το ταχίνι συνδυάζεται εξαιρετικά με το φυστικοβούτυρο εδώ. Διασκεδάστε και προσθέστε άλλα αποξηραμένα φρούτα, καρπούς με κέλυφος και σπόρους – φροντίστε να διατηρείτε τις ίδιες αναλογίες έτσι ώστε οι μπάρες να συγκρατούνται μαζί.

Μερίδες: 20 μπάρες (περίπου)

 

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια χουρμάδες
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι, σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 φλιτζάνι ταχίνι
  • 3 κουταλιές σούπας φυστικοβούτυρο
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 3 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ψημένα και χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένες (χωρίς ζάχαρη) νιφάδες καρύδας
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα,
Tahini-honey-for-granola-bars-Maureen-Abood
www.maureenabood.com

Εκτέλεση

  1. Κόψτε ένα κομμάτι χαρτί αντικολλητικό για να ταιριάζει στο μήκος του πάτου του ταψιού. Βάλτε τα βερίκοκα σε κομματάκια σε ένα multi ώστε να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το μέλι, το ταχίνι, το φυστικοβούτυρο και το αλάτι. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να θερμανθεί και να λειώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε το μείγμα των χουρμάδων και συνεχίστε τη θέρμανση και ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, την καρύδα και τα βερίκοκα. Ρίξτε το μίγμα που φτιάξατε πριν πάνω από αυτά και ανακατέψτε για να το συνδυάσετε, το οποίο μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά.
  4. Άπλωσε το μείγμα granola στο προετοιμασμένο ταωψί. Ψύξη για περίπου 15 λεπτά, στη συνέχεια κόψτε σε ράβδους. Οι μπάρες διατηρούνται καλά σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές εβδομάδες και παραμένουν μαλακές.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!