Μπανανόψωμο με αμύγδαλα, χωρίς ζάχαρη

mpananopswmo-me-amygdala-xwris-zaxarh
www.vegan.io

Αυτό το μπανανόψωμο είναι μια ιδανική εναλλακτική λύση για οποιοδήποτε άλλο ψωμί, κέικ ή σκεύασμα ζαχαροπλαστικής, όχι μόνο επειδή είναι απόλυτα vegan αλλά και επειδή δεν περιέχει καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη. Αντί της ζάχαρης χρησιμοποιούμε φρέσκα φρούτα, μπανάνες και ξηρούς καρπούς, βασιλικούς χουρμάδες, που σε συνδυασμό, προσθέτουν αρκετή γλυκύτητα και το τελικό αποτέλεσμα είναι υπέροχο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 1 ψωμί (περίπου 12 φέτες)

Υλικά:

Στερεά συστατικά

  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
  • ½ φλιτζάνι θρυμματισμένα αμύγδαλα (ψημένα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια δίκκοκο αλεύρι

Υγρά συστατικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 4 μεσαίες μπανάνες (πολτοποιημένες)
  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες (χωρίς κουκούτσια και μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 5 λεπτά)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και καλύψτε ένα ταψί ψησίματος 13cm x 26 cm, το οποίο πρέπει να έχει βάθος 6 – 7 cm, με το χαρτί ψησίματος.
  2. Πρώτα απλώστε τους χουρμάδες ενώ αρχίζετε να προετοιμάζετε τα υπόλοιπα.
  3. Ανακατέψτε όλα τα στερεά συστατικά εκτός από το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή ένα μίξερ και προσθέστε όλα τα υγρά συστατικά, ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά με τα υγρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  6. Ανακατέψτε το μισό από το μείγμα με τα υγρά με το κακάο και αρχίστε να προσθέτετε ένα στρώμα ζύμης στο ταψί.
  7. Πρέπει να έχετε 4 στρώματα συνολικά πριν να αναμίξετε ελαφρά τα υγρά με ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι, ψήστε το ψωμί για περίπου 40 λεπτά.
  8. Ψήστε το ψωμί μπανάνας για περίπου 40 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε, απολαύστε!
Lifeme

Healthy is the new Sexy!