Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι ζέας Βacal-eco
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1½ φλ. μέλι θυμαρίσιο Bacal- Eco
  • 2 αυγά
  • 4 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ.γλ. κανέλα και γαρύφαλλο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη το μέλι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ.
    Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.
  • Βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε με λίγο τσάι.

Πηγή

http://www.bacal-eco.gr/

Lifeme
Healthy is the new Sexy!