Όταν μια γυναίκα δεν ενδιαφέρεται για το σεξ – και θα ήθελε να αρχίσει να ενδιαφέρεται – μπορεί να οφείλεται στη σχέση της, την ανατροφή της ή την εμπειρία της, αλλά θα μπορούσε επίσης να υπάρχει και ιατρική εξήγηση. Για παράδειγμα:

  1. Μειωμένη ροή αίματος. Ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση συγκαταλέγονται στα προβλήματα υγείας που μπορούν να περιορίσουν τη ροή αίματος των γεννητικών οργάνων.
  2. Ορμονικά θέματα. Η εμμηνόπαυση, ο θηλασμός, τα αντισυλληπτικά και τα προβλήματα του θυρεοειδούς μπορούν να εμποδίσουν τη σεξουαλική επιθυμία.
  3. Παρενέργειες φαρμάκων. Τα αντικαταθλιπτικά και οι χημειοθεραπευτικοί παράγοντες όπως η ταμοξιφένη, είναι συχνά ακόμα υπεύθυνοι.

4. Νευρική βλάβη. Η πυελική χειρουργική μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεύρα, όπως ακριβώς οι ασθένειες σαν την σκλήρυνση κατά πλάκας ή τη νόσο του Πάρκινσον. Άλλοι λόγοι χαμηλής επιθυμίας μπορεί να αποτελούν η έλλειψη ύπνου ή η κατάθλιψη.  Πώς να το αντιμετωπίσετε;

Μιλήστε με το γιατρό σας ή έναν σεξολόγο

Αν έχετε χαμηλή επιθυμία για σεξουαλική συνεύρεση, πηγαίνετε να σας ελέγξει ο  γιατρός σας. Είτε βρει ότι υπάρχει ένα φυσικό πρόβλημα είτε όχι, μια συνεδρία με έναν πιστοποιημένο sex therapist, μπορεί να είναι χρήσιμη, διότι τα φυσικά σεξουαλικά προβλήματα συνήθως δημιουργούν ψυχολογικά θέματα ή  προβλήματα στη σχέση.
Από την άλλη πλευρά, αν αισθάνεστε ότι η έλλειψη επιθυμίας για σεξ, είναι ένα φυσικό ζήτημα και ο γιατρός σας δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμεί να σας βοηθήσει, ίσως θελήσετε να συμβουλευτείτε έναν σεξολόγο.

Θεραπείες

Αυτά ποικίλουν ανάλογα με την πηγή του προβλήματος, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν την αλλαγή συνταγογραφούμενου φαρμάκου, τη  λήψη οιστρογόνου ή τεστοστερόνης, τη λήψη φαρμάκου που αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης ή τη  δοκιμή προϊόντων όπως η Eros Therapy, μια- εγκεκριμένη συνταγή-συσκευή που χρησιμοποιεί απαλή αναρρόφηση,  για να αυξήσει τη ροή του αίματος στην κλειτορίδα και τον αιδοίο. Ορισμένες γυναίκες μπορούν επίσης να δουν βελτίωση με τακτική άσκηση, σεξουαλική θεραπεία ή συμβουλευτική σχέσεων.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!