Η γιόγκα και ο διαλογισμός δεν είναι μονόδρομος όταν ψάχνεις τρόπο να μειώσεις το στρες και να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου συνολικά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φέρεις στο σπίτι σου ένα κατοικίδιο και το lifeme.gr σού εξηγεί τους λόγους.

Ρίχνουν την Πίεση του Αίματός σου

Αν και τα φάρμακα μειώνουν την πίεση, δεν ελέγχουν αποτελεσματικά τα σκαμπανευάσματα που κάνει λόγω τους στρες. Σύμφωνα με έρευνα από το University of Buffalo, όσοι έχουν κατοικίδια παρουσιάζουν χαμηλότερη πίεση αίματος συνολικά και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σε Αγαπάνε και σου Κρατάνε Συντροφιά

Σύμφωνα με έρευνα από το Saint Louis University Medical Center τα κατοικίδια είναι το αντίδοτο για τη μοναξιά. Οι επιστήμονες μελέτησαν άτομα που για λόγους υγείας έμεναν στο σπίτι και βρήκαν ότι όσοι είχαν μια γάτα ή ένα σκύλο είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης λόγω της κοινωνικής απομόνωσης.

Σε Κάνουν πιο Active

Έρευνες δείχνουν ότι όσοι έχουν κατοικίδιο έχουν χαμηλότερη πίεση αίματος, καθώς και χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα από το American Journal of Cardiology, παρουσιάζουν και καλύτερη κυκλοφορία αίματος που σημαίνει ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακές παθήσεις.

Βελτιώνουν τη Διάθεσή σου

Παραδέξου ότι είναι δύσκολο να παραμείνεις με κακή διάθεση όταν το κατοικίδιό σου σε πλησιάζει για να δει πώς είσαι. Και αυτό δεν αποτελεί μόνο θεωρία: Τελευταίες επιστημονικές έρευνες διαπίστωσαν ότι  άνθρωποι που είχαν πολύ σοβαρές λοιμώδεις ασθένειες είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη όταν είχαν ένα κατοικίδιο στο σπίτι.

Μειώνουν τις Αλλεργίες και Ενισχύουν το Ανοσοποιητικό

Φυσικά αυτό δεν ισχύει αν είσαι ήδη σε μεγάλη ηλικία και αλλεργικός στα κατοικίδια. Αν όμως έχεις παιδιά σε μικρή ηλικία καλό θα ήταν να μεγαλώσουν με ένα σκυλί ή μια γάτα. Σύμφωνα, με έρευνα στο Journal of the American Medical Association, τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες στην πορεία της ζωής τους.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!