Χρόνος προετοιμασίας:   10 λεπτά (+ τον χρόνο που χρειάζεται να κρυώσει το σιρόπι)

Μερίδες:  2

Υλικά:

  • χυμό από 5-6 λεμόνια
  • ¼ – ½ φλυτζάνι νερό*
  • ¼ – ½ φλυτζάνι στέβια σε κρυσταλλική μορφή**
  • φύλλα από 4 κλωναράκια φρέσκιας μέντας και από 4 κλωναράκια φρέσκου δυόσμου***

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι ή σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την στέβια μέχρι να λιώσει η στέβια.
  2. Χτυπάτε ελαφρά με το γουδοχέρι τα φύλλα των μυρωδικών και τα ρίχνετε στο ζεστό σιρόπι, αφού το βγάλετε από την φωτιά. Σκεπάζετε και αφήνετε να κρυώσει τελείως και μετά το σουρώνετε.
  3. Σερβίρετε τον χυμό λεμονιού σε ποτήρια, προσθέτετε όσο σιρόπι επιθυμείτε, παγάκια και διακοσμείτε με την κορυφή από ένα κλωναράκι δυόσμο.

Σημειώσεις:

*Η μικρότερη αναλογία που σας δίνω είναι αυστηρά για δύο μερίδες, αλλά αν είστε πολύ γλυκός τύπος μπορεί να μην σας είναι αρκετό. Για εμένα ήταν ότι πρέπει.

**Αν φτιάξετε το σιρόπι με ζάχαρη, μπορείτε να ετοιμάσετε μεγαλύτερη ποσότητα και να το φυλάξετε στο ψυγείο για επόμενη χρήση.

***Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε και τα δύο μυρωδικά, απλά τηρείστε τις αναλογίες.