Κουσκούς αλά ελληνικά

Κουσκούς αλά ελληνικά

Τέλεια, καλοκαιρινή, πεντανόστιμη σαλάτα. Ιδανική και για πλήρες γεύμα αφού είναι τόσο χορταστική. Χρησιμοποιήστε κουσκούς από αλεύρι Ζέας, αν βρείτε, και θα έχετε ένα ακόμη πιο θρεπτικό πιάτο. Πάρτε τη μαζί σας στη θάλασσα, στο πικ-νικ στην εκδρομή. Συμπεριλάβετέ τη στα τραπέζια που κάνετε σε φίλους κ οικογένεια. Θα ενθουσιαστούν όλοι!

Υλικά: 

  • κους-κους 
  • 2 ντομάτες 
  • 1 αγγούρι 
  • 2 κρεμμυδάκια ξερά 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό 
  • ελιές σε ροδέλες 
  • κάπαρη 
  • φέτα (προαιρετικά) 
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι, ρίγανη 
  • λίγο ξύδι 

Εκτέλεση: 

  1. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. 
  2. Σουρώνουμε, ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ. 
  3. Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε κυβάκια και τοποθετούμε πάνω από το κουσκούς. 
  4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό και τοποθετούμε από πάνω. 
  5. Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη. 
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά και συνεχίζουμε θρυμματίζοντας τη φέτα. 
  7. Τέλος προσθέτουμε ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και αρκετή ρίγανη. 
  8. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και προσθέτουμε ότι θεωρούμε ότι χρειάζεται επιπλέον. Το αλάτι με προσοχή… 
  9. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε. 
Ευαγγελία Βλασσοπούλου
Healthy food blogger «misshealthyliving.gr»