Υλικά

  • 1-1,5 κιλό κοτόπουλο, καθαρισμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • ένα κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 6-8 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1-1,5 κιλό γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες, σε κύβους
  • 2 φλ. τοματοπελτέ
  • 1 κύβο ζωμό κότας σε 1 λίτρο νερό
  • 1 φλ. φυστικοβούτυρο
  • 1 φλ. καβουρδισμένα φυστίκια
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο
  • ¼ – ½ φλ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
  • 1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σε μια κατσαρόλα. Αλατίστε το κοτόπουλο, αφήστε να στεγνώσει καλά και μετά τσιγαρίστε το. Μην γεμίσετε την κατσαρόλα – κάντε το σε δόσεις και βάλτε το τσιγαρισμένο κοτόπουλο προσωρινά σε άλλο σκεύος.
  • Μετά, σωτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην κολλήσουν. Προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο και σωτάρετε για άλλα 1-2 λεπτά και μετά προσθέστε τις γλυκοπατάτες και ανακατέψτε καλά, μέχρι να ενωθούν.
  • Μετά, προσθέστε στην κατσαρόλα σταδιακά το κοτόπουλο, το ζωμό με το νερό, τις ντομάτες, το φυστικοβούτυρο, τα φυστίκια, τον κόλιανδρο (σκόνη) και το καγιέν, ανακατεύοντας διαρκώς. Αφήστε να πάρει βράση και προσθέστε αλάτι κατά προτίμηση. Αφήστε να σιγοβράζει για 60-90 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ξεκολλάει από το κόκκαλο εύκολα και οι πατάτες είναι τρυφερές.
  • Προαιρετικά, μπορείτε να βγάλετε το κοτόπουλο και να κρατήσετε μόνο το κρέας, ψιλοκομμένο και να το προσθέσετε μαζί με τα φύλλα κόλιανδρου. Σερβίρεται σκέτο ή με ρύζι.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!