Συστατικά

Για το Κοτόπουλο

  • 1 κιλό στήθος ή μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε μπουκιές
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 1 πρέζα πολτοποιημένες κόκκινης πιπεριάς
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Για την Σαλάτα

  • 2 γλυκοπατάτες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 φρέσκες πίτες
  • 1 φλ. χούμους
  • 1-2 μαρούλια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 αγγούρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλ. τυρί φέτα, τριμμένη
  • μαϊντανό και δυόσμο, για το σερβίρισμα

Για το Ταχίνι

  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Σε μία μεγάλη σακούλα τροφίμων, ανακατέψτε τα συστατικά για το κοτόπουλο. Κλείστε την καλά και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι και 12 ώρες για μαρινάρισμα.
  2. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  3. Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και περιχύστε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι. Απαλά ανακατέψτε με τα χέρια σας ή δύο σπάτουλες ώστε να τοποθετηθούν ομοιόμορφα.
  4. Ψήστε για 15-20 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε τες και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά. Οι γλυκοπατάτες πρέπει να βγουν τραγανές.
  5. Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε σουβλάκια, αφού βγάλετε την μαρινάδα.
  6. Ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντάς τα περιστασιακά σε όλο το μαγείρεμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά συνολικά.
  7. Για τις σαλάτες, απλώστε χούμους σε κάθε πίτα. Βάλτε από πάνω μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, αβοκάντο, φέτα και τα σουβλάκια. Γαρνίρετε με μαϊντανό, δυόσμο και τη σάλτσα ταχίνι (ανακατεύοντας τα παραπάνω υλικά).
Lifeme

Healthy is the new Sexy!