Το διάσημο πουλερικό ξαναμπαίνει στην κατσαρόλα μας, αυτή τη φορά με τους «αντιοξειδωτικούς» φίλους του, το μυρωδάτο και πεντανόστιμο φυσικό φυστικοβούτυρο με τα «καλά» λιπαρά και την γλυκοπατάτα με την ιδιαίτερη και γλυκιά της γεύση που θυμίζει …κάστανο, γεμίζοντας με αρώματα χειμώνα την κουζίνα μας!

Υλικά:

  • 1-1,5 κιλό κοτόπουλο, καθαρισμένο σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • ένα κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 6-8 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1-1,5 κιλό γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες, σε κύβους
  • 1 φλ. τοματοπελτέ
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • προαιρετικά ένας κύβος ζωμού κότας σε 1 λίτρο νερό
  • 1 φλ. φυσικό φυστικοβούτυρο
  • 1 φλ. καβουρδισμένα φυστίκια
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο
  • ¼ – ½ φλ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
  • 1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μαζί με το πιπέρι καγιέν, τα σωτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε ελαιόλαδο και κατόπιν, τα αφαιρούμε από το σκεύος, αφήνοντάς τα σε μια πιατέλα στην άκρη.
  • Σωτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξουν λίγο χρώμα και να γίνουν πιο «εύκαμπτα». Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μετά από δύο λεπτά και τις γλυκοπατάτες, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το κοτόπουλο, τις φρέσκιες τριμμένες ντομάτες, το νερό (με ή χωρίς το ζωμό κότας), τον ντοματοπελτέ, το φυστικοβούτυρο, τα φυστίκια, τον κόλιανδρο (σκόνη) και το ¼ φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύοντας διαρκώς. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ώστε να σιγοβράσει για τουλάχιστον μία ώρα. Το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο όταν το κόκκαλο απογυμνώνεται από το κρεάς.
  • Μετά το σερβίρισμα, προσθέτουμε στο πιάτο και τα υπόλοιπα φύλλα κόλιανδρου.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!