Τα παιδιά αρρωσταίνουν συνέχεια και αυτό μπορεί να στρεσάρει κάθε γονέα. Διάβασε πότε πρέπει στ’ αλήθεια να ανησυχήσεις.

Υψηλός Πυρετός
Αν εντοπίσεις ότι το παιδί σου έχει υψηλό πυρετό (ειδικά όταν είναι μικρό), είναι λογικό να θες να το πας κατευθείαν στο γιατρό ή να του δώσεις αμέσως αντιπυρετικά. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics βρήκε ότι ένας στους τέσσερις γονείς δίνουν στο παιδί τους αντιπυρετικά όταν η θερμοκρασία τους είναι κάτω από τους 38 βαθμούς, ενώ οι περισσότεροι παιδίατροι δεν προτείνουν κάτι τέτοιο αν ο πυρετός δεν είναι μεγαλύτερος. Πήγαινέ το στο γιατρό αν του έχει κοπεί η όρεξη και ο πυρετός εξακολουθεί για πάνω από 3 μέρες.

Έντονος Πονοκέφαλος
Ο πονοκέφαλος προκαλείται από ένταση στην περιοχή του κεφαλιού και δεν δηλώνει ότι το παιδί σου έχει κάτι ανησυχητικό. Ωστόσο, ένας πονοκέφαλος που συνοδεύεται κι από νευρολογικά συμπτώματα (όπως σύγχιση, θολή όραση και δυσκολία στο περπάτημα) πρέπει να ελεγχθεί από ένα γιατρό. Επίσης, οι πονοκέφαλοι που συνοδεύονται από πυρετό, εμετό, και εξανθήματα μπορεί να είναι ενδείξεις ότι πάσχει από κάποια φλεγμονή ή ασθένεια, όπως η μηνιγγίτιδα.

Εκτεταμένο Εξάνθημα
Τα παιδιά βγάζουν πολύ συχνά εξανθήματα που δεν είναι ανησυχητικά. Αν ωστόσο το εξάνθημα καλύπτει ολόκληρο το σώμα του, ίσως χρειαστεί να αναζητήσεις ιατρική βοήθεια. Επίσης, αν έχει ένα εξάνθημα που δεν ασπρίζει όταν το πιέζεις μπορεί να είναι επικίνδυνο, ειδικά αν συνοδεύεται από πυρετό.

Γαστρεντερίτιδα
Η γαστρεντερίτιδα δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, αλλά θα πρέπει να προσέξεις να μην αφυδατωθεί. Γι’ αυτό έλεγξε πόσες φορές κάνει διάρροια ή εμετό. Αν κάνει διάρροια οχτώ φορές κατά τη διάρκεια οχτώ ωρών, θα πρέπει να πάτε στο γιατρό.

Δυσκαμψία στον Αυχένα
Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να δηλώνει μηνιγγίτιδα, γι’ αυτό οι περισσότεροι γονείς ανησυχούν αμέσως όταν το παιδί τους δεν μπορεί να κινήσει το λαιμό του. Πριν πάτε στο γιατρό όμως έλεγξε αν έχει κι άλλα συμπτώματα (όπως εμετό, λήθαργο και πυρετό) γιατί μπορεί απλά να πιάστηκε κάποιο νεύρο από το παιχνίδι ή τον ύπνο.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!