Υλικά για τη βάση

  • ½ κούπα αλεύρι καρύδας
  • ¼ κουτ.γλ.  θαλασσινό αλάτι
  • ¼ κουτ. γλ. σόδα μαγειρέματος
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα
  • 6 μεγάλα αυγά
  • ½ κούπα λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 1/3 κούπα μέλι Melira honey
  • 1 ½ κούπα καρότο, τριμμένο
  • ½ κούπα σταφίδες

 

Υλικά για την κρέμα

  • 1 κουτί γάλα καρύδας πλήρες λιπαρών (40g)
  • 1 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 σταγόνες βανίλια στέβια
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

 

Εκτέλεση για τη βάση

  1. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε το αλεύρι καρύδας, το αλάτι, τη σόδα μαγειρέματος και την κανέλα.
  2. Ανακατέψετε τα αυγά, το λάδι καρύδας και το μέλι
  3. Μετακινήστε την λεπίδα από το μπλέντερ και ανακινήστε τα καρότα και τις σταφίδες με το χέρι
  4. Αλείψτε ένα ταψί 7 ιντσών με λάδι καρύδας και σκόνη από αλεύρι καρύδας
  5. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο ταψί
  6. Ψήστε το στους 350 βαθμούς για 45-60 λεπτά
  7. Αφήστε το να κρυώσει για 1 ώρα

 

Εκτέλεση για την κρέμα

  1. Βάλτε το κουτί με το γάλα καρύδας στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες πριν φτιάξετε την κρέμα έτσι ώστε να είναι καλά παγωμένη
  2. Κρυώστε ένα μεταλλικό μπόλ και παγώστε το για 15 λεπτά
  3. Βγάλτε το γάλα αμυγδάλου από το ψυγείο και ανοίξτε το
  4. Προσεκτικά αφαιρέστε το λίπος από το γάλα καρύδας, τοποθετώντας το μέσα στο κρύο μπολ
  5. Ρίξτε το υγρό που απέμεινε σε ένα γυάλινο βάζο και φυλάξτε το στο ψυγείο για άλλη χρήση.
  6. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χεριού,  χτυπήστε το λίπος από το γάλα καρύδας μέχρι να γίνει αφράτο, για περίπου 1 λεπτό
  7. Χτυπήστε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας με στέβια και το αλάτι
  8. Χρησιμοποιήστε το αμέσως ή αποθηκεύστε το στο ψυγείο σε ένα γυάλινο βάζο για πάνω από 24 ώρες

 

Σημείωση:

Να θυμάστε ότι αυτή η συνταγή του Paleo Κέικ Καρότου χωρίς καρύδια κάνει μόνο μία στρώση κέικ. Αν θέλετε να φτιάξετε κέικ με δύο στρώσεις, κάντε την παραπάνω συνταγή 2 φορές.

 

Paleo Κέικ Καρότου χωρίς καρύδια

Lifeme

Healthy is the new Sexy!