Η κακιά μάγισσα φυλάκισε τη Ραπουνζέλ σε έναν πύργο χωρίς πόρτα και πολύ ψηλό, όπου ο μόνος τρόπος για ανέβει ο πρίγκηπας, ήταν να σκαρφαλώσει στα μακριά χρυσά μαλλιά της όμορφης ηρωίδας… Οι περισσότεροι από εμάς θα έχουμε ακούσει για αυτό το παραμύθι για την όμορφη μακρυμαλλούσα, το οποίο και είχε αίσιο τέλος. Τι συμβαίνει, όμως, όταν εμείς, οι σύγχρονες …Ραπουνζέλ καταστρέφουμε ως κακιές μάγισσες τα μαλλιά μας, στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε τέλεια και ζηλευτή κόμη;

Σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο βασικά λάθη που κάνουμε συχνά και επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών μας:

  1. Λούζεστε βάζοντας σαμπουάν σε όλο το μήκος των μαλλιών. Λάθος! Το σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στο τριχωτό του κεφαλιού. Οι άκρες θα πλυθούν με τις σαπουνάδες κατά το ξέβγαλμα.
  1. Παραλείπετε το μαλακτικό. Το μαλακτικό μαλλιών είναι απαραίτητο μετά από κάθε λούσιμο. Χρησιμοποιείστε το απλώνοντας στις άκρες.
  1. Στεγνώνετε τα μαλλιά, τρίβοντας με πετσέτα. Η τριβή δημιουργεί φθορές. Τυλίξτε τα με μία πετσέτα, ώστε να απορροφηθεί το νερό, πιέστε το κεφάλι σας απαλά και αφήστε τα να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο.
  1. Χτενίζετε ενώ είναι ακόμα βρεγμένα. Εάν έχετε ίσια μαλλιά, αφήστε τα πρώτα να στεγνώσουν και μετά πάρτε χτένα. Εάν πάλι τα μαλλιά σας είναι σγουρά, το χτένισμα πρέπει να γίνει πριν στεγνώσουν, με μία «πιρούνα».
  1. Χρησιμοποιείτε πιστολάκι, ζεστές χτένες ή ισιωτικό. Αν το στέγνωμα με πιστολάκι επιβάλλεται –εξαιτίας του κρύου χειμωνιάτικου καιρού ή λόγω «χτενίσματος»- μην εξαντλήσετε την τρίχα ζεσταίνοντάς την με την πιο υψηλή θερμοκρασία. Η συχνότητα στεγνώματος με σεσουάρ δεν πρέπει να υπερβαίνει τη μία φορά εβδομαδιαίως.
  1. Προϊόντα μακράς διαρκείας. «Λάμψη για 48 ώρες», «Αποτελέσματα διαρκείας στο styling”…Φράσεις που υπόσχονται, αλλά δεν επιφέρουν τα υγιή αποτελέσματα για τα μαλλιά σας. Προτιμήστε προϊόντα πιο απλά, όσο πιο αγνά γίνεται, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί η τρίχα, κι ας μην υπάρχει μεγάλη διάρκεια.
  1. Σφίγγετε τα μαλλιά σας όταν τα κάνετε κοτσίδα. Φροντίστε το δέσιμο να είναι αρκετά χαλαρό, να μην σας σφίγγει και το υλικό που χρησιμοποιείτε να είναι φιλικό προς την τρίχα. Μην πιάνετε τα μαλλιά σας με λαστιχάκια, κάνοντας αμέτρητες στροφές.
  1. Φοράτε προσθετικά. Φροντίστε ό,τι επιπρόσθετο έχετε στα μαλλιά σας να είναι ελαφρύ, να μην τραβάει τις τρίχες, να είναι από κατάλληλο υλικό και να μην το φοράτε συνεχόμενα για περισσότερο από 2-3 μήνες.
  1. Βαφές και άλλες αλλαγές. Προσπαθήστε να επεκτείνετε την ανανέωση της βαφής σας στις 8-10 εβδομάδες, ειδικά τον χειμώνα. Μην κάνετε πολλές, ταυτόχρονες και απότομες αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα (π.χ αλλαγές στο χρώμα, ντεκαπάζ, περμανάντ).
  1. Χτενίζεστε 100 φορές την ημέρα. Χρησιμοποιήστε χτένες ή βούρτσες μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα – είναι μύθος πως τα λαμπερά μαλλιά προκύπτουν από συνεχές και αδιάκοπο βούρτσισμα. Μην τα τραβάτε κατά το χτένισμα. Αν υπάρχουν κόμποι, ξεμπλέξτε τους όσο πιο απαλά γίνεται.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!