Υλικά για 6 μερίδες:

  • 7 μεγάλα καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • χυμό από ένα γλυκό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο ginger σε σκόνη
  • λίγη σκόνη τσίλι (ή πιπέρι καγιέν)
  • 1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • 1800 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρμουμά, το ginger, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού, δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 30 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
  4. Στη συνέχεια πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός και σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μας.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)

Ενέργεια: 241 kcal

Υδατάνθρακες: 34.2 γρ.

Πρωτεΐνη: 5.8 γρ.

Λιπαρά: 9 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 12.8 γρ.

 

Πηγή: dietstories.gr

Μάνος Δημητρούλης

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
www.dietstories.gr