Καροτοσαλάτα με μήλο και ρόκα

karotosalata-me-mhlo-kai-roka

Τα καρότα είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές β-καροτίνης, την οποία το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α, υπεύθυνη για την ενίσχυση των κυττάρων ενάντια στους ιούς, την καταπολέμηση του καρκίνου, την αποτροπή καρδιοπαθειών και την καλή όραση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη Κ, φυτικές ίνες, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο.

Η σαλάτα, εκτός από πολύ νόστιμη, είναι δροσερή, χορταστική και αρωματική.  Προτιμήστε τη για ελαφρύ βραδινό ή για να συνοδεύσετε την κρέας ή κοτόπουλο.

Υλικά:

  • 4 μεγαλούτσικα καρότα
  • 2 μήλα (προτιμήστε ξινόμηλα)
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 15-20 φύλλα δυόσμου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τα μήλα . Τα τρίβουμε από τη μεγάλη πλευρά του τρίφτη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  2. Στίβουμε το λεμόνι και το βάζουμε στα καρότα με τα μήλα για να μην μαυρίσουν. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
  3. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη ρόκα, τα κρεμμυδάκια και το δύοσμο. Τοποθετούμε μαζί με τα καρότα και τα μήλα και ανακατεύουμε.
  4. Αλατίζουμε, βάζουμε ελαιόλαδο κατά βούληση και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, κρεμμυδάκι ή δυόσμο εάν χρειάζεται, κατά βούληση.