Πλούσιες σε προβιταμίνη Α οι γλυκοπατάτες κάνουν καλό για την επιδερμίδα κι έτσι αυτή η συνταγή ενδείκνυται για δερματικές παθήσεις όπως ακμή ή έκζεμα.

Υλικά (για περίπου 3-4 μερίδες)

  • 2 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1κτλ γλυκού φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινες πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 1 κτ γλυκού κόριανδρο σε σκόνη
  • 1 κτ γλυκού κίμινο
  • 1 κτ γλυκού σιναπόσπορο (σπόρους μουστάρδας)
  • 1 γεμάτη κτ γλυκού κουρκουμά
  • 800 γρ γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 375 μλ ζωμό λαχανικών
  • 1 χούφτα σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη χούφτα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 1 κτ σούπας φλοίδες καρύδας ή φλοίδες αμυγδάλου

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές για λίγα λεπτά προσθέτοντας όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για να αναδυθούν τα αρώματα
  2. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και το αλάτι. Μόλις μαλακώσει το σπανάκι γαρνίρουμε με τα φύλλα φρέσκου κόριανδρου και τις φλοίδες καρύδας ή αμυγδάλου.
The Saucha Life

Healthy Food Blogger of The Saucha Life