Ακούς συνέχεια ότι πρέπει να βάζεις αντηλιακό όταν εκτίθεσαι στον ήλιο και μάλιστα να το ανανεώνεις συχνά. Είναι αυτό όμως αρκετό για να αποφύγεις κάθε πιθανότητα να εμφανίσεις καρκίνο του δέρματος; Κάνε κλικ για να μάθεις πώς θα προστατέψεις το δέρμα σου από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μην Ξεχνάς τα Μάτια σου
Είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία στο σώμα σου και χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση που δεν είναι απαραίτητη για το υπόλοιπο σώμα σου. Γι’ αυτό το λόγο η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο ευάλωτη στις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Διάλεξε επομένως ένα ζευγάρι γυαλιά που θα μπλοκάρουν το 99% της ακτινοβολίας. Μπορείς επίσης να προμηθευτείς και ένα ειδικό αντηλιακό για την περιοχή.

Φόρα Αδιάβροχο Ρολόι
Όταν είμαστε στην παραλία συχνά δεν κοιτάμε την ώρα. Φρόντισε να φοράς πάντα ένα ρολόι ώστε να θυμάσαι πότε πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου, αλλά κι αν πρέπει να αποφύγεις εντελώς την ηλιοθεραπεία. Οι ειδικοί προτείνουν να μην κάθεσαι στον ήλιο από τις 10 π.μ. μέχρι τουλάχιστον τις 4 μ.μ.

Φόρα Οπωσδήποτε Καπέλο

Προτίμησε ένα με τουλάχιστον 5 εκ. γείσο για να προστατέψεις επιπλέον την επιδερμίδα σου. Η περιοχή του προσώπου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και τις περισσότερες φορές την παραμελείς και δεν βάζεις αντηλιακό. Σύμφωνα με το Skin Cancer Foundation το 80% των καρκίνων του δέρματος εμφανίζονται στο κεφάλι, στο λαιμό και στα χέρια.

Πρόσεξε ακόμα περισσότερο στην πισίνα
Ακόμα κι αν είσαι σε σκιά, δεν είσαι 100% προστατευμένη από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς αντανακλάται στις γύρω επιφάνειες και επιστρέφει στο δέρμα σου. Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι όμως, είναι ότι το τσιμέντο αντανακλά σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό την υπεριώδη ακτινοβολία σε σύγκριση με άλλες επιφάνειες. Γι’ αυτό είναι πιο πιθανό να καείς αν κάτσεις για πολλή ώρα στην πισίνα.

Έλεγξε τη Διατροφή σου
Κάποια φάρμακα ή συστατικά, όπως η τετρακυκλίνη ή τα διουρητικά, κάνουν το δέρμα σου ακόμα πιο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία και αυξάνουν τις πιθανότητες εγκαύματος. Το ίδιο ισχύει και για κάποια φυσικά συμπληρώματα όπως το St. John’s Wort. Αν ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή κατά τη διάρκεια των διακοπώ, συμβουλεύσου το γιατρό σου για το αν πρέπει να αποφεύγεις τον ήλιο.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!