1. Θέλετε, αλλά δε μπορείτε

Δεν μπορείτε, επειδή επιλέγετε ενδεχομένως λάθος είδος γυμναστικής. Διαλέξτε κάτι στα μέτρα σας, που να σας παθιάζει και μην το αναλύσετε πολύ. Απλά κάντε το! Υπάρχουν 100 είδη γυμναστικής. Χορός, πολεμικές τέχνες, βάρη, τρέξιμο, pilates, trx, μπαλέτο, γιόγκα, zumba, kettlebells, και τόσα άλλα ομαδικά προγράμματα.

  1. Απογοητεύεστε από κάθε πρόγραμμα απώλειας βάρους

Αγνοήστε τις κλασικές συμβουλές που θεωρητικά «εφαρμόζουν» σε όλα τα σώματα. Ο κάθε άνθρωπος είναι και ένας διαφορετικός και μοναδικός οργανισμός, με ιδιαίτερες ανάγκες. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό, αφού αυτός είναι που θα σας καθοδηγήσει με βάση τις δικές σας εξατομικευμένες ανάγκες και προτιμήσεις. Εάν προσπαθήσατε και αποτύχατε, η λύση είναι μία: αλλάξτε αυτό κάνατε και προσπαθήστε πάλι!

  1. Δεν παθιάζεστε

Σταματήστε να ζείτε στο «θα». Κανένας δεν σας είπε να κάνετε ένα συγκεκριμένο είδος άσκησης. Δείτε το Νο 1.

  1. Νιώθετε ότι λέτε ψέματα στον εαυτό σας

Δεν πρόκειται να γυμναστείτε σωστά και να εκπληρώσετε τους στούχους σας, αν εσείς οι ίδιοι δεν το πιστεύετε.

  1. Εξαντλείστε μόνο στη σκέψη του πόσα έχετε να κάνετε

Μην παραλληλίζετε τη γυμναστική με τη δουλειά. Είναι πραγματικά απόλαυση να γυμνάζεστε. Η γυμναστική προσφέρει ζωτικότητα, ενέργεια και αίσθημα εφορίας! Δείτε το Νο 1 (πάλι!)

  1. Ξέρετε τα πάντα περί υγείας και διατροφής, αλλά δεν χάνετε κιλά

Επαναπροσδιορίστε αυτά που «ξέρετε». Εάν όντως γνωρίζατε, θα ήσασταν ήδη όπως εσείς επιθυμείτε. Ενημερωθείτε από αξιόπιστες διαδικτυακές πηγές ή από έγκριτους διατροφολόγους και γυμναστές. Μην ακούτε ό,τι λέει ο καθένας.

  1. Δεν μπορείτε να βρείτε χρόνο για άσκηση

Αν δεν βρείτε τώρα χρόνο, πότε πιστεύετε ότι θα βρείτε; Αυτή είναι η πιο σημαντική και καλύτερη δικαιολογία, στην οποία όλοι την πατάμε κατά καιρούς! Και έστω ότι ισχύει, ποτέ δεν σας δόθηκε η ευκαιρία στη ζωή σας να το κάνετε; Είναι απλά μια καλή δικαιολογία και ψευδαίσθηση για να μην ξεκινήσετε. Η πιο ωραία ώρα είναι τώρα!

  1. Απογοητεύεστε και τα παρατάτε

Πρέπει να καταλάβετε ότι η πρόοδος δεν είναι ποτέ μια ευθεία γραμμή. Έχει τα σκαμπανεβάσματά της. Μην παρασύρεστε από τα εκατοντάδες προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, που σας «ζητούν» να πάρετε την κατηφόρα. Σταματήστε να κατηγορείτε εξωγενείς παράγοντες. Εσείς φταίτε. Και εσείς το διορθώνετε.

Ζωή Δρεμέτσικα

Founder of Lifeme

Lifeme

Healthy is the new Sexy!