Το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι αναμφισβήτητα η νέα τάση της μόδας στα νύχια. Γνωστό και ως τεχνική shellac, αποκτά όλο και πιο φανατικές θαυμάστριες, καθώς το αποτέλεσμα που προσφέρει διαρκεί περισσότερο από δύο εβδομάδες. ηοιφ

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Η μόνη διαφορά σε σχέση με το απλό μανικιούρ είναι το ειδικό φουρνάκι το οποίο «ψήνει» το gel βερνίκι και το σταθεροποιεί στα νύχια σου.

Γνωρίζεις όμως σίγουρα τα συν και πλην του ημιμόνιμου μανικιούρ;

  • Διάρκεια

Προφανώς το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που εξασφαλίζει το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι η διάρκεια του. Αν περιποιείσαι τα νύχια σου και τα προσέχεις, το χρώμα θα παραμείνει αναλλοίωτο από δύο έως τρεις εβδομάδες. Tip: Φόρεσε τα γάντια σου όταν πλένεις τα πιάτα ή κάνεις δουλειές και θα παρατείνεις τη διάρκεια του. Φρόντιζε τα νύχια και τα χέρια σου με μια ενυδατική κρέμα χεριών καθημερινά.

  • Προστασία

Ακόμα ένα θετικό είναι ότι προστατεύει τα νύχια σου από το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο, ενώ ταυτόχρονα τους δίνει τη δυνατότητα να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

  • Απλή αφαίρεση

Επίσης, μπορείς να το αφαιρέσεις και μόνη σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κομματάκια από βαμβάκι με ασετόν, τα οποία τα βάζεις πάνω στα νύχια σου, έπειτα τα τυλίγεις με αλουμινόχαρτο και περιμένεις περίπου 20 λεπτά. Όταν περάσει η ώρα τα ανοίγεις και με το ξυλάκι νυχιών σπρώχνεις το υλικό προς τα έξω.

  • Κόστος

Ένα μειονέκτημα είναι το κόστος του, καθώς είναι πιο ακριβό από τα απλά βερνίκια. Βέβαια είναι λογικό, καθώς κρατάει σχεδόν τον τριπλάσιο χρόνο.

  • Ακτινοβολία

Άλλο ένα βασικό μειονέκτημα είναι οι ακτίνες UV που εκπέμπονται στο χέρι σου από τις ειδικές λάμπες που στεγνώνουν το βερνίκι. Η επικινδυνότητα είναι μικρή, δεν αναιρεί όμως την πιθανότητα, οι υπεριώδεις ακτίνες να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση, δυσχρωμίες και άλλες κακοήθεις δερματικές παθήσεις στα χέρια σου. Tip: Πριν πας στην αισθητικό βάζε λίγη αντιηλιακή κρέμα στα χέρια σου.

Προτίμησέ το τους καλοκαιρινούς μήνες που η θάλασσα και οι καθημερινές μας δραστηριότητες, χαλάνε τα νύχια μας πιο εύκολα. Διάλεξε το αγαπημένο σου χρώμα, δοκίμασε το και σίγουρα θα χαρείς που θα έχεις περιποιημένα νύχια σε ολόκληρες τις διακοπές σου! Φρόντιζε να αφήνεις κάποιες μέρες τα νύχια σου να ξεκουραστούν και μετά μπορείς να το επαναλάβεις!

Lifeme

Healthy is the new Sexy!