Σου παραθέτουμε 8 λόγους για τους οποίους μπορείς να συνεχίσεις να πίνεις μπύρα (ή να αρχίσεις να πίνεις):

  1. Κατ’ αρχάς, συνδυάζεται αρμονικά με πολλά φαγητά: σίγουρα με κάποιο υγιεινό μπέργκερ ή ακόμα και καυτερά φαγητά, για να σου απαλύνει το «κάψιμο».
  1. Η μπύρα ίσως είναι πιο θρεπτική από άλλα αλκοολούχα ποτά: αν και ο προφανής νικητής είναι το κρασί, η μπύρα έχει περίπου τα ίδια αντιοξειδωτικά, σύμφωνα με έρευνα του CNN. Επίσης, η μπύρα περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες και βιταμίνη Β. Αν αποφασίσεις να πας για ποτό, γιατί να μην προτιμήσεις την μπύρα, που είναι πλούσια και σε σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και ίνες;
  1. Η μπύρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζύμη-μαρινάρισμα: κοτόπουλο, ψάρια, λαχανικά, ακόμα και υγιεινά πατατάκια μπορούν να βουτηχτούν σε μείγμα από αλεύρι και μπύρα και να αποκτήσουν μια γευστική και τραγανή κρούστα.
  1. Η μπύρα κάνει καλό στην καρδιά: Είτε πρόκειται για άντρες, είτε για γυναίκες, η μπύρα έχει αποδειχθεί πως κρατά την καρδιά υγιή, σε μελέτη του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών & Θεραπείας. Αυτό αφορά μετριοπαθή κατανάλωση (δηλαδή λίγο λιγότερο από ένα μεγάλο ποτήρι), το οποίο θα μειώσει τις πιθανότητες να παρουσιάσετε καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά ή καρδιακή ανεπάρκεια κατά 31%.
  1. Μπορεί επίσης να αποτρέψει τις πέτρες στα νεφρά: Ο Αμερικανικός Σύλλογος Νεφρολογίας σε μία μελέτη του απέδειξε πως η μπύρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να αναπτύξετε πέτρες στα νεφρά. Μάλιστα, για αντίστοιχα μετριοπαθείς ποσότητες, η κατανάλωση μπύρας μείωσε τον κίνδυνο κατά 41%, ενώ η κατανάλωση αναψυκτικών τον αύξησε (!) κατά 23%.
  1. Μπορεί να βοηθήσει με τα μαλλιά: Πολλές αισθητικοί, αλλά ακόμα και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, έχουν δηλώσει πως το λούσιμο με μπύρα μπορεί να θρέψει και να εξυγιάνει την τρίχα, να ενδυναμώσει τους θύλακες και να προσδώσει όγκο.
  1. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο αφρόλουτρο: Ανά την Ευρώπη υπάρχουν πολλά «σπα μπύρας», τα οποία ισχυρίζονται πως η μπύρα έχει θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και το πρόσωπό σας.
  1. Τέλος, η μπύρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη μαγειρική: Πολλοί bloggers έχουν πειραματιστεί και προσθέτουν στις συνταγές τους μπύρα για να απογειώσουν τη γεύση.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!