Ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου έρχεται στα nice n easy (Κολωνάκι / Κηφισιά) με ένα αφιέρωμα στην κουζίνα της Δωδεκανήσου, κάθε Πέμπτη στα πιάτα ημέρας.

Το μεγάλο αφιέρωμα, στις «Κουζίνες της Ελλάδας» συνεχιζεται και τη νέα χρονιά με μια κουζίνα ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα – αν και  ίσως όχι τόσο προβεβλημένη όσο θα της άξιζε!

Τα Δωδεκάνησα (14 στην πραγματικότητα) είχαν από τα αρχαία χρόνια μεγάλη επικοινωνία με τις ακτές της Μικράς Ασίας αλλά και της Αιγύπτου, πράγμα που χάρισε στην κουζίνα των νησιών πιάτα και αρώματα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα.  Η δε γεμάτη ιστορία τους από κατακτητές και εισβολείς, από τους Οθωμανούς Τούρκους, τους Ενετούς και τους Φράγκους μέχρι και τους Ιταλούς, ως το 1947, έχει διαμορφώσει την ξεχωριστή κουζίνα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Μενού Δωδεκάνησα

«Πιταρούδια Ροδίτικα» (ρεβυθοκεφτέδες) σε κρέμα γιαουρτιού – 6,90€

«Χταποδόρυζο» Πιλάφι με φακές, χταπόδι και καραμελωμένο κρεμμύδι – 12,90€

«Μιρμιζέλι»  από την Κάλυμνο – 7,90€
Κριθαροκουλούρα με τριμμένη ντομάτα, λαχανικά και κοπανιστή Καλύμνου

«Τσιαπάπι» Αντιμάχειας Κω -13,90€
Μπούτι κοτόπουλου τηγανητό σε κουρκούτι με πελτέ κόκκινης πιπεριάς και ελαφριά aioli

«Πασά μακαρούνα»  – 9,90€
Λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά όπως τα κάνουν στα Δωδεκάνησα

«Χοιρινό με το λουκούμι» – 12,90€
Χοιρινό μαγειρεμένο με κύμινο και ζυμαρικό μάτσι.

IMG_0188 διατροφή υγεία ομορφιά
Lifeme
Healthy is the new Sexy!