Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ένας από τους κινδύνους του καλοκαιριού, αλλά δεν είναι ο μόνος που πρέπει να σε ανησυχεί. Τα μπάνια, η ζέστη και η κούραση μπορούν να οδηγήσουν σε κολπίτιδες και ουρολοιμώξεις. Η λύση βρίσκεται στην πρόληψη και το lifeme.gr συγκέντρωσε κάθε συμβουλή που θα χρειαστείς.

Μάθε να Ξεχωρίζεις το Είδος της Λοίμωξης
Αν δεν έχεις κοκκινίλες ή σπυράκια, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις αν το εσώρουχό σου είναι βαμβακερό και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στην περιοχή. Τις περισσότερες φορές η φαγούρα προκαλείται από κάποια αλλεργική αντίδραση. Ωστόσο, η έντονη ερυθρότητα που συνοδεύεται από φαγούρα είναι ένδειξη μυκητίασης, ακόμα κι αν δεν έχεις εκκρίσεις. Τέλος, αν παρουσιάσεις και εξανθήματα μπορεί να πρόκειται για κολπίτιδα.

Μη Φοράς Στενά Ρούχα
Ο ιδρώτας αυξάνει την πιθανότητα να πάθεις κολπίτιδα ή μυκητίαση, αφού η υγρασία ενισχύει την ανάπτυξη των βακτηρίων στην περιοχή. Επιπλέον, την επόμενη φορά που θα πας στην παραλία, φρόντισε να αλλάξεις το μαγιό σου για να μη μείνει υγρασία στην περιοχή. Πριν αλλάξεις, στέγνωσε τα ευαίσθητα σημεία σου με μια στεγνή καθαρή πετσέτα.

Πλύσου με Μαγειρική Σόδα
Αν εμφανίσεις κάποια λοίμωξη και δεν βρίσκεσαι κοντά σε φαρμακείο, αναζήτησε μαγειρική σόδα, η οποία εξισορροπεί τα επίπεδα του Ph του κόλπου. Είναι ιδιαίτερα αλκαλική, ενώ ο κόλπος είναι έντονα όξινος. Σε κάθε περίπτωση, απόφυγε τα κοινά σαπούνια.

Πιες Γάλα Καρύδας ή χυμό Cranberry
Είναι θρεπτικό, δροσιστικό και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Φρόντισε να πίνεις ένα ποτήρι δύο φορές την ημέρα και θα δεις μεγάλη βελτίωση του ανοσοποιητικού σου.

Μην Ξεχάσεις να Πλυθείς Μετά το Σεξ
Μετά το σεξ όλοι θέλουν να πάρουν αγκαλιά το σύντροφό τους και να κοιμηθούν ή να κάνουν τσιγάρο. Για να αποφύγεις όμως κάποια ουρολοίμωξη πρέπει να ουρήσεις κατευθείαν μετά το σεξ και να καθαρίσεις την περιοχή με ένα ειδικό σαπούνι.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!