Η ιστορία της γεννήσεως του Θείου Βρέφους είναι μια ιστορία συνεχόμενης κίνησης. Εννοώ οτι ο Ιωσήφ με την Μαρία έπρεπε να κάνουν ένα δύσκολο ταξίδι ώστε να μετακινηθούν στη Βηθλεέμ, παρόλη την προχωρημένη εγκυμοσύνη της Μαρίας. Οι μάγοι προκειμένου να φτάσουν επρέπε να ταξιδέψουν σχεδόν για 3 μήνες(!), ενώ ο Ηρώδης διέταξε όλο του το στρατό να ψάχνει παντού για να βρούν το Θείο Βρέφος.

Είναι παράδοξο λοιπόν που ο παραδοσιακός τρόπος εορτασμού αυτής της ιστορίας είναι να παίρνουμε άδεια από τις εργασίες μας ώστε να μπορέσουμε να καθήσουμε ακίνητοι σε κάποιον καναπέ, να προσχεδιάσουμε το επόμενο υπερφαγικό μας επεισόδιο και γενικότερα να μην κάνουμε τίποτα.

Φέτος κάνε την αλλαγή σου!

Όσο πιεσμένο κι αν είναι το πρόγραμμά σου πρόσθεσε ένα 20λεπτο καθημερινό περίπατο. Ακόμα καλύτερα αν αυτός προηγείται 30 λεπτών από το μεγάλο σου γεύμα. Αν αυτό δεν σε βολεύει μην παραιτείσαι. Μια ώρα μετά από ένα ήπιο γεύμα ένας ελαφρύς, χωρίς ανεβασμένους σφυγμούς, περίπατος θα σε βοηθούσε και στην πέψη αλλά και σε μικρότερη αποθήκευση λίπους.

Προσοχή όμως. Αν για οποιονδήποτε λόγο αισθάνεσαι οτι έφαγες παραπάνω, περίμενε τουλάχιστον 2 με 3 ώρες πριν τη βόλτα σου. Κατά την διάρκεια της πέψης το στομάχι εκτελεί διάφορες κινήσεις ζητώντας από την καρδιά σου να βοηθήσει στέλνοντας αίμα. Αν όμως έχεις φάει περισσότερο το στομάχι, μαζί με τα υπόλοιπα όργανα που παίρνουν μέρος στην πέψη, υπερλειτουργεί. Αν σε αυτή την κατάσταση εσύ ξεκινήσεις τη βόλτα σου, ζητάς από την καρδιά σου να προμηθεύσει με αίμα τα χέρια και τα πόδια σου. Όπως φαντάζεσαι αυτή η κίνηση ταλαιπωρεί υπερβολικά την καρδιά και μπορεί να σου προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες.

Μην πιέζεσαι να κάνεις το περπάτημά σου με οποιοδήποτε κόστος. Βάλε ένα στόχο τα 100’-150΄ κίνησης την εβδομάδα και θα παρατηρήσεις πως αυτός ο τρόπος θα σου ρυθμίσει και την όρεξη.

Επίσης στο τέλος του χρόνου θα βρείς πολλές προσφορές σε γυμναστήρια. Κάνε ένα δώρο στο εαυτό σου που σίγουρα το αξίζει. Την υγεία του.

Ψάξε να βρείς καλούς πιστοποιημένους επαγγελματίες υγείας και μην λυπηθείς ένα ελαφρώς μεγαλύτερο κόστος.

Αν θεωρείς οτι ένας πιστοποιημένος επαγγελματίας θα σου κοστίσει ακριβά, περίμενε να δεις πόσο θα σου κοστίσει (οικονομικά και σωματικά) ένας μη πιστοποιημένος ερασιτέχνης.

Καλά Χριστούγεννα!