Αν το παράπονο που φεύγει από τα χείλη σας είναι ότι δε βρίσκετε χρόνο για εσάς και για τα παιδιά σας, ήρθε η ώρα να κλείσετε την τηλεόραση, να βγάλετε από την πρίζα … τα video games και να φορέσετε μικροί και μεγάλοι τα αθλητικά σας!

Η γυμναστική είναι σημαντική για την υγεία των απασχολημένων μαμάδων και μπαμπάδων, αλλά και των «παραμελημένων» παιδιών, καθώς οι γονείς αποτελούν πρότυπο για τα «βλαστάρια» τους, ενώ οι μικροί της παρέας απολαμβάνουν τη φροντίδα των μεγάλων …εν δράσει!

Η σωματική δραστηριότητα είναι πιο εύκολη απ’ ότι νομίζετε. Προσθέστε την γυμναστική στην καθημερινή σας ρουτίνα. Τώρα!

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει!

  1. Βρείτε χρόνο! Πώς; Κάθε μέρα, ορισμένη ώρα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πρωί ή βράδυ, για 15 λεπτά ή μία ώρα, δεν έχει σημασία. Αρκεί να ορίσετε το χρόνο που σας εξυπηρετεί. Όσο για τα παιδιά, θα παραδειγματιστούν και θα προσπαθήσουν να μιμηθούν μια μαμά γεμάτη ευεξία και έναν μπαμπά γεμάτο ενέργεια.
  1. Διασκεδάστε το! Συχνά, νομίζουμε ότι η άσκηση αποσκοπεί μόνο στην σωματική υγεία και την καλή εμφάνιση. Σε αντίθεση με τους μεγάλους, τα παιδιά γυμνάζονται για να διασκεδάσουν. Ανακαλύψτε κι εσείς τους τρόπους που βρίσκουν οι μικροί μπόμπιρες για να περάσουν όμορφα. Πώς; Ρωτήστε τους. Εκείνοι ξέρουν καλύτερα!
  1. Αφήστε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και πάρτε …τα πόδια σας! Αν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν το περπάτημα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνετε τα παιδιά στο σχολείο με το αμάξι. Δώστε τους το καλό παράδειγμα και ευεργετηθείτε και εσείς οι ίδιοι από αυτό το «μάθημα» αποκομίζοντας τα οφέλη της ήπιας άσκησης.
  1. Συνδυάστε τη δική σας γυμναστική με εκείνη των παιδιών σας: εγγραφείτε σε γυμναστήρια με ομαδικά αθλήματα και για τα παιδιά, προκειμένου να αθλούνται και αυτά, και αφήστε τα να επιλέξουν εκείνα τη δραστηριότητα που τους ταιριάζει. Είτε θέλουν χορό, είτε πολεμικές τέχνες, εσείς απλώς θα ακολουθήσετε …τα βήματά τους!
  1. Πάρτε τα ποδήλατα και βγείτε οικογενειακώς για ψώνια και βόλτα! Με αυτό τον τρόπο, και εσείς θα κάνετε τις απαραίτητες καθημερινές δουλειές που δε γίνεται να αναβληθούν, και θα  περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε μια ….ποδηλατάδα σε ένα κοντινό πάρκο ή γήπεδο. Με άλλα λόγια, γυμναστική, χαρά και εργασία!
Lifeme

Healthy is the new Sexy!