Χρόνος προετοιμασίας:   15 λεπτά


Μερίδες:
    4


Υλικά:

  • 2 ώριμα μέτρια αβοκάντο
  • 1 μέτρια ώριμη τομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • ¼ φλυτζανιού πολύ ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 8-10 σταγόνες Tabasco (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή πολύ ψιλοκομμένη


Εκτέλεση:

με το γουδί:

  1. Βάλτε στο γουδί το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, τον κόλιανδρο και το Tabasco και χτυπήστε τα με το γουδοχέρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  2. Προσθέστε τα αβοκάντο και τον χυμό λάιμ και ανακατέψτε τόσο ώστε να λιώσει το αβοκάντο αλλά να μείνουν και κάποια κομματάκια του.
  3. Προσθέστε και την ψιλοκομμένη τομάτα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να μην λιώσει.
  4. Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι ή το tabasco, εάν επιθυμείτε.

με το πιρούνι:

  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέστε τα αβοκάντο και τον χυμό λάιμ και λιώστε με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, τόσο ώστε να λιώσει αλλά να μείνουν κομμάτια.
  2. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε με το πιρούνι.
  3. Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι ή το tabasco, εάν επιθυμείτε.


Τσιπς Αραβικής Πίτας:

  1. Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι κουζίνας ανοίγετε την αραβική πίτα στα δύο έτσι ώστε να έχετε 2 δίσκους.
  2. Κόβετε το κάθε δίσκο σε 8 τρίγωνα.
  3. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το λαδώνετε ελαφρά.
  4. Τοποθετείτε στο χαρτί τα τρίγωνα αραβικής πίτας και τα λαδώνετε και αυτά πολύ ελαφρά.
  5. Προσθέτετε αλάτι, και όποιο μπαχαρικό ή μυρωδικό (σούμακ, ρίγανη, θυμάρι, κλπ.) επιθυμείτε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 10 λεπτά περίπου.