Για τη βάση

  • 2 μεγάλες πατάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γλυκοπατάτα

Για τα πρώτα πιτσάκια

  • Πέστο βασιλικού
  • Μανιτάρια
  • Κόκκινη πιπεριά

Για τα δεύτερα πιτσάκια

  • Κόκκινη σάλτσα ντομάτας
  • Τυρί
  • Ντοματίνια

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  1. Κόβετε σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες.
  2. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε λαδόκολλα στους 180οC  για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Για τα πρώτα πίτσακια:

  1. Σ’ ένα μικρό τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια –εάν θέλετε να αποφύγετε τη διαδικασία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έτοιμα (αν και η γεύση τους δεν είναι τόσο καλή όσο τα φρέσκα) αλλά φροντίστε να διαλέξτε μανιτάρια σε γυάλινη συσκευασία για να αποφύγετε το αλουμίνιο της κονσέρβας.
  2. Απλώστε το έτοιμο πέστο (υπάρχει και εξαιρετική συνταγή στο μπλογκ για απαιτητικές μαμάδες) τα μανιτάρια και την κόκκινη πιπεριά. Ψήστε ξανά στο φούρνο στους 160οC για 4 λεπτά περίπου.

Για τα δεύτερα πίτσακια:

Αλείψτε τη σάλτσα ντομάτας, τρίψτε το τυρί και βάλτε ένα ντοματίνι ανά πιτσάκι και ψήστε το μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

Tip: Το κατσικίσιο τυρί είναι εκπληκτικό για πίτσα! Το γάλα με το οποίο ανέθρεψε η μυθική κατσίκα Αμάλθεια τον Δία και έπινε μετά μανίας στα νιάτα του ο Διόνυσος από όπου φτιάχνεται το τυρί είναι καταπλητικό γιατί έχει λιγότερη λακτόζη. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας έδειξε ότι μέσω του κατσικίσιου γάλακτος μεταβολίζονται καλύτερα το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος, και επιτυγχάνεται καλύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό.

Δέσποινα Μαρσέλου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή και στα αυτοάνοσα νοσήματα (B.Sc., M.Sc.)