Μερίδες: 9 (περίπου)

Υλικά

  • 4 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (συν μερικά για γαρνιτούρα)
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας

 

Εκτέλεση

  1. Λιώστε τη μια γλυκοπατάτα με ένα πιρούνι. Τυλίξτε τη σε μια υγρή πετσέτα και τοποθετήστε τη σε ένα μικρό μπολ με λίγο νερό. Βάλτε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 7-9 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν μαλακές.
  2. Αφήστε αυτή τη γλυκοπατάτα να καθίσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια αποστραγγίστε το νερό, ξεφλουδίστε την πατάτα και λιώστε τη με ένα πιρούνι.
  3. Πάρτε τις άλλες 3 γλυκοπατάτες και ξεφλουδίστε τις. Στη συνέχεια, τρίψτε τες σε ένα τρίφτη χρησιμοποιώντας τις μεγάλες τρύπες. Στο μπολ με τις τριμμένες γλυκοπατάτες, προσθέστε την προηγούμενη πολτοποιημένη πατάτα, τα 2 αυγά, το αλεύρι αμυγδάλου, το αλάτι και το πράσινο κρεμμύδι. Ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι.
  4. Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το λάδι καρύδας. Αν έχετε ένα θερμόμετρο, θα πρέπει να φτάσει στους 180ο. Στη συνέχεια, ρίξτε τις γλυκοπατάτες σε κομματάκια τετράγωνα. Μαγειρέψτε σε κάθε πλευρά για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  5. Μόλις μαγειρευτού, τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτες για να αποστραγγίσετε το λάδι.
glykopatates-hash-brown
bravoforpaleo.com
Lifeme

Healthy is the new Sexy!