Υλικά (6 μερίδες)

  • 1 φιάλη (750 ml) κόκκινο κρασί
  • 2 λωρίδες φλούδας από 1 πορτοκάλι
  • 1 χυμό πορτοκάλι
  • 1 λωρίδα από 1 γκρέιπφρουτ
  • 1 μήλο κομμένο σε κομματάκια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5 γαρίφαλα
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2/3 φλ. μέλι Melira με βασιλικό πολτό
  • 1/3 κούπας νερό
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις φλούδες, το μέλι και το χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.. Αφού προσθέσουμε 1 φλιτζάνι από το κρασί μας αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το μέλι. Βράζουμε περίπου 5’ λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά και να γίνουν σιρόπι.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και βράζουμε σε αρκετά χαμηλή φωτιά για 5’ λεπτά. Στο τέλος, προσθέστε τα κυβάκια μήλου και σερβίρεται ζεστό με μία φέτα πορτοκάλι.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!