Για μερικούς άνδρες ο πειρασμός της απιστίας είναι σχεδόν τεράστιος για να καταφέρουν να τον αποφύγουν. Ενώ διάφορα πράγματα μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε απιστία, υπάρχουν τρόποι για να το αποφύγεις.

Είναι δύσκολο να πούμε στατιστικά και με σιγουριά για τις απιστίες των ανδρών, αλλά υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνδρες το κάνουν. Αν και οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, το συνηθέστερο είναι ότι δεν αισθάνονται άνετα σε μια μονογαμική σχέση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σεξουαλική ποικιλία είναι σημαντική για πολλούς ανθρώπους καθώς έτσι αισθάνονται επιβεβαίωση και ότι κρατάνε σταθερά και αξιόπιστα σημαντικά μέρη της ζωής τους.

Για αυτούς τους άνδρες η ειλικρίνεια είναι λιγότερο σημαντική από την ψευδαίσθηση της ειλικρίνειας. Μπορεί να αισθάνονται τεράστια ενοχή και να γυρίσουν ξανά στην προσπάθεια να ξαναγίνουν όλο γλυκά. Αλλά το βασικό τους πρόβλημα είναι η άρνηση να επικοινωνήσουν ειλικρινά με τον σύντροφο τους για το τι χρειάζεται να βελτιωθεί.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι άπιστοι άνδρες ή οι σεξομανείς μπορεί να στραφούν σε απιστία για να καλύψουν άλλα, βαθύτερα προβλήματα στη σχέση τους. Μερικοί απατούν επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα αυτό που δεν ικανοποιεί τις σχέσεις τους.

Για κάποιους άλλους, η απιστία μπορεί επίσης να εκπληρώσει ένα συναισθηματικό κενό ή να δώσει μια διαφυγή από την ταπεινή καθημερινότητα. Η ευχαρίστηση του σεξ είναι ένα πράγμα, ο ενθουσιασμός του «κυνηγιού» και η αλλαγή είναι άλλο, όπως  και η ανάγκη για αυτοεκτίμηση που προέρχεται από το να μπορείς να «σκοράρεις» με νέους παρτενέρ είναι ακόμα κάτι διαφορετικό.

 

Προειδοποιητικά σημάδια απιστίας

Αν ανησυχείς ότι μπορεί να έχεις απομακρυνθεί από το σύντροφο σου, υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορείς να κοιτάξεις.

Προσοχή λοιπόν όταν:

  • Δείχνεις ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον να φλερτάρεις με κάποιον νέο για να επιβεβαιωθείς και να αναπτύξεις μια πιο στενή σχέση.
  • Έχεις επίμονα σεξουαλικές και ρομαντικές φαντασιώσεις για έναν συγκεκριμένο δυνητικό εραστή.
  • Δεν έχεις πρόβλημα και θες να βγεις έξω με κάποιον που έχετε σεξουαλική έλξη.
  • Αρχίζεις να εμπιστεύεσαι ένα άτομο με το οποίο αισθάνεσαι σεξουαλική ή ρομαντική έλξη.
  • Έχεις ένα ιστορικό απιστιών σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις νέων ευκαιριών.

 

Πως να αποφύγεις την απιστία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πειρασμός να μπεις και εσύ στο κλαμπ των άπιστων συχνά είναι ένας μεγάλος. Όταν όμως η επιθυμία να παραμείνεις πιστός είναι μεγαλύτερη υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να επιτύχεις το στόχο σου. Εδώ μπορείς να δεις τι θα ήταν καλό να δοκιμάσεις:

  • Μίλα με το σύντροφό σου: Μια πραγματική σχέση είναι για κάτι περισσότερο από το σεξ. Έχοντας μια ισχυρή, ανοιχτή σχέση στην οποία μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα, είναι σημαντικό να διατηρήσετε αυτόν τον δεσμό ισχυρό. Η βάση μιας καλής μακροπρόθεσμης σχέσης είναι κάτι περισσότερο από τo σεξουαλικό. Πρέπει σε όλα αυτά να υπάρχει η φιλία, το χιούμορ, η καθημερινότητα, οι συνήθειες αλλά και εκπλήξεις. Γι΄αυτό και θα πρέπει να μιλάτε!
  • Κράτα τη φλόγα αναμμένη: Η σωματική επαφή σε μια ισχυρή σχέση θα πρέπει να περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από το πραγματικό σεξ. Η προσωπική επαφή, χαϊδεύοντας τα μαλλιά ή κάνοντας μασάζ, με το να κρατάτε απλά ο ένας τον άλλο, είναι το κλειδί για να διατηρήσετε αυτούς τους δεσμούς ισχυρούς.
  • Απόφυγε πιθανές μελλοντικές απιστιοπαγίδες: Οι περισσότεροι άνδρες είναι αρκετά έξυπνοι για να γνωρίζουν τις πιθανές παγίδες που τους οδηγούν στην απιστία. Έτσι εάν θέλεις πραγματικά να αποφύγεις αυτό το σενάριο, απλώς απόφυγε αυτές τις καταστάσεις.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!