Αυτή την εποχή του χρόνου οι περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν ήπια έως έντονη τριχόπτωση. Αν έχεις εντοπίσει κι εσύ τα σημάδια της στον νιπτήρα σου (και δεν οφείλεται σε ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία) δοκίμασε αυτές τις 4 εντελώς φυσικές θεραπείες που έχουν αποτέλεσμα.

Φασκόμηλο, Δενδρολίβανο και Αλόη Βέρα

Βράσε δενδρολίβανο και φασκόμηλο, άσε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και πρόσθεσε αλόη βέρα. Άπλωσε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και ασ’το για μια ώρα. Για καλύτερα αποτελέσματα κάνε αυτή τη θεραπεία κάθε δύο μέρες για τουλάχιστον ένα μήνα. Από τη μία το φασκόμηλο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την τριχοφυΐα και από την άλλη το δενδρολίβανο και η αλόη βέρα επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών.

Χυμός Κρεμμυδιών

Σε έρευνα που δημοσίευσε το The Journal Of Dermatology, 20 στους 23 ανθρώπους που έβαζαν χυμό κρεμμυδιού στο κεφάλι τους δύο φορές την ημέρα παρατήρησαν αύξηση της τριχοφυΐας σε έξι εβδομάδες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο θείο που περιέχουν και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, καθώς και στα αντιοξειδωτικά.

Καυτερές Πιπεριές

Σύμφωνα με έρευνα στο Growth Hormone & IGF Research, αποδείχθηκε ότι τα συμπληρώματα καψαϊκίνης (πρόκειται για το συστατικό των πιπεριών που τις κάνει καυτερές) αυξάνουν την ανάπτυξη των τριχών σε 5 μήνες. Για να έχεις τα αποτελέσματα που περιμένεις πρέπει να προσλαμβάνεις τουλάχιστον 6mg την ημέρα.

Πράσινο Τσάι

Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου με χλιαρό πράσινο τσάι, άσε το για μια ώρα και μετά ξέβγαλέ το. Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν την απώλεια των μαλλιών και αυξάνουν την ανάπτυξή τους.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!