Υλικά (για περίπου 12 κομμάτια)

  • 1/2 κούπα λάδι καρύδας
  • 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
  • 1/2 κούπα φυτικό γάλα
  • 4 κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 κούπας ωμή σκόνη κακάο
  • 1κτ γλυκού βανίλια
  • 1/2 κτλ γλυκού αλάτι
  • 1,5 κούπα κινόα ή βρώμη
  • 1 χούφτα κράνμπερι, ψιλοκομμένα με το μαχαίρι
  • 12 μικρά σοκολατενένια αυγουλάκια

Εκτέλεση

Για το ποπ κινόας:

  1. Βάζεις τη κινόα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, κλείνεις το καπάκι και ανεβάζεις τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Σε περίπου 3-5 λεπτά θα ακούσεις τη κινόα να σκάει. Συνέχισε με κλειστό το καπάκι. όσο παράδοξο  κι αν ακούγεται, αν αρχίσουν να καίγονται ανεβάστε τη φωτιά.
  2. Λιώνεις σε μέτρια φωτιά σε ένα μπρικάκι το λάδι καρύδας, το φυστικοβούτυρο, το σφένδαμο, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια για περίπου 4 λεπτά ανακατεύοντας καλά για να διαλυθούν τα υλικά.Αφού κλείσεις τη φωτιά προσθέτεις και το απόσταγμα βανίλιας.
  3. Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα μεγάλο δίσκο.
  4. Βάζεις σε ένα μπολ τα ποπ κινόας και το ψιλοκομμένο κράνμπερι και περιχύνεις με τη σως σοκολάτα- φιστικοβούτυρο.
  5. Παίρνεις ποσότητα ίση με μια κουταλιά της σούπας, τοποθετείς πάνω στη λαδόκολλα, πιέζεις λίγο με το κουτάλι ώστε να πάρει οβάλ σχήμα και πιέζεις τη κορυφή με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού για να κάνει βαθούλωμα (και να το τοποθετήσεις τα σοκολατένια αυγουλάκια)
  6. Παγώνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
The Saucha Life

Healthy Food Blogger of The Saucha Life