Το κουνουπίδι ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών, τα οποία έχουν πολλά οφέλη για την υγεία και αν μπορούμε καλό θα ήταν να τρώμε τουλάχιστον μια μερίδα την ημέρα.  Η συγκεκριμένη εκδοχή τους που ψήνεται στο φούρνο, είναι ιδιαίτερα νόστιμη και κυρίως επειδή ψήνεται στο φούρνο δε μυρίζει όλο το σπίτι το χαρακτηριστικό άρωμα του βραστού κουνουπιδιού.

Υλικά για ένα κουνουπίδι

  • 1 μεσαίου μεγέθους κουνουπίδι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 4 κτ σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κτ γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κτ γλυκού αλατοπιπερο
  • 1 κτ γλυκού σκορδόσκονη
  • 1 κτ γλυκού σούμακ (προαιρετικά)
  • 1 κτ γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μεγάλες φέτες. Αν στο κόψιμο κάποια κομματάκια σπάσουν βάλτε τα και αυτά στο ταψί.
  2. Βάζουμε το λάδι και όλα τα καρυκεύματα σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ και ανακατεύουμε. Βουτάμε τις φέτες κουνουπιδιού μέσα στη μαρινάρα λαδιού μέχρι να καλυφθούν και στις δύο πλευρές,
  3. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε τις μαριναρισμένες φέτες κουνουπιδιού.
  4. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με σαλάτα ή πατάτες
The Saucha Life

Healthy Food Blogger of The Saucha Life