Μερίδες: 2

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • ¾ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι αποξηραμένης ρίγανης
  • 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεσαίες πιπεριές (οποιοδήποτε χρώμα θέλετε), κομμένες σε λωρίδες
  • 4 τορτίγιες ολικής άλεσης
  • 1 αβοκάντο, κομματιασμένο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • ¼ φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά προαιρετικά, για το σερβίρισμα
  • 1 lime, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ανακατέψτε τον χυμό πορτοκάλι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που μπορεί να επανασφραγιστεί, βάλτε το κοτόπουλο και τη μαρινάδα. Ψύξτε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή για μια νύχτα.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο. Σε ένα ταψί βάλτε αντικολλητικό χαρτί.
  3. Βγάλτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, αφήνοντας την περίσσεια να στάζει. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο μισό του προετοιμασμένου φύλλου ψησίματος. Τοποθετήστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στην άλλη πλευρά του φύλλου ψησίματος, βάλτε αλάτι και πιπέρι. Ψήστε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και τα λαχανικά να ροδίσουν στα σημεία, 5-7 λεπτά.
  4. Ζεστάνετε σε ένα τηγανάκι τις τορτίγες και από τις 2 πλευρές.
  5. Σερβίρετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά τυλιγμένα στις τορτίγιες. Αν θέλετε, βάλτε τους επάνω αβοκάντο και γιαούρτι ή τοποθετήστε τα στο πλάι.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!