Η Face Yoga είναι η ολιστική μέθοδος αντιγήρανσης και πρόληψης των ρυτίδων, της χαλάρωσης και της βαρύτητας. Ο εναλλακτικός εκείνος τρόπος για να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να «σταματήσετε το ρολόι» your way. Πρακτικά, αποτελεί έναν συνδυασμό ασκήσεων, πιέσεων (acupressure) και μασάζ σε όλες τις μυϊκές ομάδες του προσώπου και του λαιμού, που μειώνουν και, κυρίως, προλαμβάνουν τις ρυτίδες, γυμνάζουν και δυναμώνουν τους μύες, ενεργοποιούν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, αποκαθιστούν την καλή κυκλοφορία αίματος και οξυγόνου, βελτιώνουν το περίγραμμα του προσώπου, ξεκουράζουν και ομορφαίνουν!

Έχει αποτέλεσμα η Face Yoga;

Έχει αποτέλεσμα η γυμναστική; Έχει η γυμναστική ηλικία; Όπως, λοιπόν, η γυμναστική κρίνεται απαραίτητη για ένα υγιές και σθεναρό κορμί στο πέρασμα των χρόνων, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το πρόσωπό μας, που έχει κι αυτό μυς, αλλά συνήθως το αφήνουμε στο… σπίτι όταν γυμναζόμαστε. Ποτέ δεν είμαστε πολύ μεγάλοι ή πολύ μικροί, ποτέ δεν είναι πολύ αργά ή πολύ νωρίς, για να βάλουμε τη Face Yoga στη ζωή μας.

Μήπως αποκτήσω κι άλλες ρυτίδες;

Όχι, γιατί οι ασκήσεις γίνονται με ελεγχόμενο τρόπο με στόχο τη φυσική ενδυνάμωση των μυών. Αντίθετα, οι λάθος επαναλαμβανόμενες κινήσεις που συνήθως κάνουμε αντανακλαστικά προκαλούν τις ανεπιθύμητες ρυτίδες. Οι σωστές εμποδίζουν και ακόμη μειώνουν τις υπάρχουσες. Άλλωστε, κάθε άσκηση δεν κρατά παραπάνω από 1 λεπτό. Με τη Face Yoga θα σταματήσετε, λοιπόν, να «τσαλακώνεστε» χωρίς λόγο. Όσο θα χρησιμοποιείτε τους μύες σας άλλο τόσο θα παγώνετε το χρόνο. Και μαζί θα απογειώνετε την αυτοπεποίθηση και τη διάθεσή σας.

 

Αν θέλεις να μάθεις κι εσύ…

Προτείνω, συνήθως, ένα μίνιμουμ συνεδρειών που κυμαίνεται από τέσσερις έως οκτώ, για να… συστηθεί ο ενδιαφερόμενος με τους μύες του και, στη συνέχεια, να μάθει να τους απομονώνει, για να τους εξασκεί, ώστε να προλάβει τη βαρύτητα, τη χαλάρωση και τις ρυτίδες. Οι ασκήσεις στις οποίες εκπαιδεύεται και ο συνδυασμός τους είναι κάτι δημιουργικό και ανεξάντλητο και φυσικά προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε προσώπου. Τώρα το μυστικό για να υπάρχει αποτέλεσμα είναι να επαναλαμβάνει κανείς τη ρουτίνα των ασκήσεών του σε καθημερινή βάση, ώστε να του γίνει συνήθεια από αυτές που δεν κόβονται! Η Face Yoga έχει μάλιστα την εξής ιδιαιτερότητα: από τη στιγμή που θα την εντάξει κάποιος στην καθημερινότητα του, καθώς πρόκειται για θεραπεία self treatment, είναι στην απόλυτη διακριτική του ευχέρεια το αν θα έχει αποτέλεσμα, καθώς και το ποια θα είναι η διάρκεια του: για πάντα!

H Αλεξάνδρα Βεκιάρη είναι Face Yoga Specialist, πιστοποιημένη από το International Holistic Medicine College, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με την World Leading Face Yoga Expert, Danielle Collins. Έχει αφήσει πίσω της Πολιτικές Επιστήμες, Δημοσιογραφία, Επικοινωνία, Περιοδικά, Βιβλία και μισή ντουζίνα γλώσσες, αφού τα υπηρέτησε για πολλά χρόνια με αφοσίωση και συνέπεια.

 

Αλεξάνδρα Βεκιάρη
Face Yoga Specialist
FB: Face Yoga Alexandra Vekiari
Email: alexvekiari@yahoo.com
Κιν.: 693 703 2841