Όλες θέλουμε πάντα τα μαλλιά μας να είναι τέλεια, είτε βγαίνουμε για λίγο από το σπίτι είτε μόλις έχουμε τελειώσει την προπόνηση μας. Ποιος έχει όμως τόσο χρόνο για κάτι τέτοιο; Μάλλον κανείς, αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα μαλλιά σου θα πρέπει να είναι απεριποίητα. Αναρωτιέσαι τι θα πρέπει να κάνεις, τα πράγματα είναι απλά. Θα πρέπει να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές αν θες να είσαι τέλεια ακόμα και εκείνες τις μέρες που απλά δεν μπορείς ή/ και δε θέλεις να κάνεις τίποτα ανάλογα με την κάθε περίσταση.

 

Πριν την προπόνηση

Δεν θα πρέπει ποτέ να βρεθείς στο δίλλημα προπόνηση ή μαλλιά αν και αυτό συμβαίνει αρκετές φορές. Γι΄αυτό λοιπόν πριν την προπόνηση θα πρέπει να έχεις πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να μην καταστρέψει ο ιδρώτας τα καλοχτενισμένα μαλλιά σου. Ποια είναι αυτά;

 1. Επίλεξε το σωστό λαστιχάκι
  Μη χρησιμοποιήσεις κάποιο που να έχει μεταλλικά στοιχεία πάνω. Προτίμησε τα λαστιχάκια που είναι τέλεια και για βραχιόλια και μοιάζουν με κορδέλες. Αγγίζουν απαλά τα μαλλιά σου και δεν τα τσακίζουν. Επιπρόσθετα, κάθονται και πολύ ωραία στο χέρι σου.

  HAIRTIE1
  greatist.com
 2. Δοκίμασε κορδέλα για τον ιδρώτα
  Άλλη μια καλή επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις μια κορδέλα για τον ιδρώτα. Κάτι ήξερα στα 80s και 90s που τις χρησιμοποιούσαν. Απορροφούν τον ιδρώτα και έτσι δεν βρέχονται πολύ τα μαλλιά σου. Είναι και μια στυλιστική επιλογή θα μπορούσαμε να πούμε.

  Headband
  greatist.com

 

Όταν έχεις μόνο 10 λεπτά

Το στέγνωμα των μαλλιών δεν χρειάζεται να σου παίρνει έναν αιώνα. Ο λόγος για τον οποίο αισθάνεσαι θεωρείς ότι κάνεις τόση πολύ ώρα είναι επειδή οι περισσότεροι αρχίζουν να στεγνώνουν τα μαλλιά τους όταν ακόμα στάζουν. Το σωστό όμως είναι να χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι μετά από το παρακάτω hack.

 1. Ακολούθησε τον κανόνα 90%
  Το κλειδί αυτού του κανόνα είναι όταν θα χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι να έχουν στεγνώσει τα μαλλιά σου κατά 90%. Αφού βγεις από το μπάνιο χρησιμοποίησε μια υπερ-απορροφητική πετσέτα για να τραβήξεις όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τα μαλλιά σου. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα με μικροΐνες που απορροφά το πενταπλάσιο βάρος της στο νερό και στεγνώνει 30 τοις εκατό γρηγορότερα από το βαμβάκι. Στέγνωσε τα ταμποναριστά για 2 λεπτά και θα έχουν στεγνώσει περίπου στο 50 τοις εκατό. Συνέχισε με το πιστολάκι και όταν είναι σχεδόν στεγνά χρησιμοποίησε μια βούρτσα και χτένιζε τα ενώ τα περνάς με το πιστολάκι. Σε λιγότερο από 5 λεπτά θα έχεις στεγνά και σχεδόν ίσια μαλλιά.

  TOWEL-DRY
  greatist.com

 

Όταν έχεις μόνο 5 λεπτά

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς πάντα σαμπουάν για να αισθάνεσαι τα μαλλιά σου φρέσκα και καθαρά. Όταν θα θέλεις να είσαι φρέσκια αλλά έχεις μόνο 5 λεπτάκια θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτά τα 2 παρακάτω hacks!

 1. Κάνε ένα μίνι πλύσιμο
  Δοκίμασε να λούσεις μόνο τις ρίζες από τα μαλλιά σου για να τα τονώσεις λίγο. Πώς θα το κάνεις αυτό; Πιάσε τα μαλλιά σου μια χαλαρή κοτσίδα και φόρεσε ένα σκουφάκι μπάνιου. Χρησιμοποίησε λίγο σαμπουάν και πέρασε τις ρίζες των μαλλιών σου με προσοχή να μην πάει και στο υπόλοιπο κεφάλι. Ξέπλυνε καλά, βγάλε το σκουφάκι σου και στέγνωσε γρήγορα τις ρίζες σου. Σα να βγήκες μόλις από το μπάνιο!
SCRUB
greatist.com

 

 1. Χρησιμοποίησε ξηρό σαμπουάν
  Αν τα μαλλιά σου είναι καθαρά και απλά θέλεις να διώξεις τον ιδρώτα και να τα ανανεώσεις λίγο χρησιμοποίησε ένα ξηρό σαμπουάν. Αν είναι ιδρωμένες οι ρίζες στέγνωσε τις με ένα πιστολάκι και έπειτα εφάρμοσε το σαμπουάν.

 

 

Όταν έχεις μόνο 2 λεπτά
Για αυτή την περίπτωση σου έχουμε την πιο ασφαλή και κλασσική λύση! Πιάσε τα μαλλιά σου ένα messy bun ή ένα χαμηλό κότσο.

LOWBUN
greatist.com
Lifeme

Healthy is the new Sexy!