Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αιμοδοσία Ε.ΟΜ.Ε.Δ.

4 Νοεμβρίου 2017 @ 8:30 πμ - 1:00 μμ

Αιμοδοσία Ε.ΟΜ.Ε.Δ.

 Η Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης είναι μία εθελοντική διασωστική ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σκοπός της οποίας είναι η παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών  που προκύπτουν μετά από πάσης φύσεως μαζικές καταστροφές. Η Ε.ΟΜ.Ε.Δ. απαρτίζεται από έμπειρους εθελοντές οι οποίοι εκπαιδεύονται συνεχώς στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, την έρευνα και διάσωση σε αστικό και φυσικό περιβάλλον, ενώ σχεδόν στο σύνολό τους είναι πιστοποιημένοι από ευρωπαϊκούς φορείς στην παροχή Α’ βοηθειών.

Η Ε.ΟΜ.Ε.Δ. ιδρύθηκε στις 23 Ιουνίου 2016 με την υπ’ αριθμ. 139/2016 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών και έχει μορφή Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου. Επιπλέον υπάγεται στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με αριθμό μητρώου 14/2016. Συνεπώς, η ομάδα μας έχει τη δυνατότητα ανταπόκρισης στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση μαζικών καταστροφών, όπως είναι οι αστικές και δασικές πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι σεισμοί.

 Εκτός από την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που λαμβάνουν οι εθελοντές εντός της ομάδας, στο ενεργητικό τους συμπεριλαμβάνονται:

  1. Υγειονομικές καλύψεις αγώνων και διαφόρων τύπων εκδηλώσεων με ανθρώπινο δυναμικό και πλήρη εξοπλισμό Α’ βοηθειών,
  2. Παροχή Α’ βοηθειών σε περιστατικά της καθημερινότητάς τους τόσο σε οικογενειακό όσο και σε εργασιακό περιβάλλον,
  3. Εκπαίδευση ομάδων πληθυσμού (σχολεία, ΚΑΠΗ, γυμναστήρια, προσωπικό ιδιωτικών και δημόσιων φορέων κτλ.) στην παροχή Α’ βοηθειών,
  4. Εθελοντική παρουσία και εκπαίδευση στο Τ.Ε.Π. (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

 

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης διατηρεί δική της Τράπεζα αίματος που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Τράπεζας αίματος «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΩΝ» στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ». Στα πλαίσια προσπάθειας ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την προσφορά αίματος, διοργανώνουμε Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 09.00-13.00 στην έδρα του Σωματείου μας, που βρίσκεται στην οδό Χειμάρας 10, στα Σεπόλια (πλησίον ΗΣΑΠ στάση ΑΤΤΙΚΗ).

Ως εκ τούτου καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ομάδας καθώς και τους φορείς της πόλης μας να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την αιμοδοσία. Η προσφορά αίματος είναι στάση ζωής και όχι ελεημοσύνη.

Επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή σε μια Τράπεζα αίματος εξασφαλίζει σημαντικά πλεονεκτήματα για τον αιμοδότη σε σχέση με τα δικαιώματα μεμονωμένου αιμοδότη, όπως:

  • Δυνατότητα άμεσης εξεύρεσης αίματος με ένα τηλεφώνημα
  • Δυνατότητα εξεύρεσης περισσότερων της μίας φιάλης αίματος, υπό προϋποθέσεις
  • Δυνατότητα παροχής αίματος σε άτομα εκτός α’ βαθμού συγγένειας

             
Θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να σας έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε την Εθελοντική αιμοδοσία και να δώσουμε ζωή!

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πληροφορίες: Σ. Ετμεκτσόγλου: 6973391997, sevetmek@gmail.com
 
Δ. Αλεξόπουλος: 6949134660, alexopoud@msn.com

Lifeme

Healthy is the new Sexy!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
4 Νοεμβρίου 2017
Ώρα:
8:30 πμ - 1:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Χώρος Διεξαγωγής

χειμάρας 10, σεπόλια
Χειμάρας 10
Σεπόλια,
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
6973391997, 6949134660