1. Αρχίστε με το πρωινό σας. Τα περισσότερα δημητριακά είναι γεμάτα από συντηρητικά, τεχνητά χρώματα, ζάχαρη, αλάτι και θερμίδες. Προτιμήστε μια ομελέτα με αβοκάντο και φρέσκα λαχανικά ή φρούτα, για ίνες και βιταμίνες.
  1. Σκεφτείτε τι έχει μέσα ο καφές σας. Ο καφές από μόνος του σίγουρα έχει υποστεί επεξεργασία. Πέρα από αυτό όμως, αναλογιστείτε τι άλλο βάζετε στον καφέ σας: κρέμα, αφρόγαλο, σιρόπι… Προτιμήστε πιο ανόθευτα υλικά (π.χ. κανέλλα).
  1. Μην αηδιάζετε με το γιαούρτι. Στην πιο φυσική του μορφή, το γιαούρτι είναι πρωταθλητής θρεπτικών ουσιών. Αν όμως το δείτε κάπως πιο ελκυστικό (πιο γλυκό, λεία υφή κ.λπ.), είναι πιθανόν ότι έχει υποστεί επεξεργασία. Καταναλώνετε όσο πιο φυσικά γιαούρτια μπορείτε και γαρνίρετε με φρούτα, μέλι ή κανέλλα.
  1. Δώστε γεύση στη σαλάτα σας πιο έξυπνα. Τα ωμά λαχανικά σίγουρα τα θέλουμε στο διαιτολόγιό μας, αλλά προσέξτε τις υπερβολικές σως που σερβίρουν πολλά μαγαζιά, κάνοντας τις σαλάτες θερμιδικές βόμβες. Προτιμήστε απλές εκδοχές (λάδι, αλατοπίπερο κ.λπ.) ή φτιάξτε εσείς μια σως από το σπίτι και χρησιμοποιήστε τη στη δουλειά (με αυτόν τον τρόπο, γλιτώνετε αρκετά λεφτά).
  1. Μπορείτε να φτιάξετε και καλύτερο σάντουιτς. Τα δημοφιλή υλικά (ζαμπόν, γαλοπούλα κ.λπ.) είναι πάρα πολύ επεξεργασμένα και έχουν πολλά χημικά αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων και ανεβάζοντας την αρτηριακή πίεση. Αγοράστε φρέσκο κρέας και το Σαββατοκύριακο φτιάξτε το δικό σας σάντουιτς, όπως το θέλετε.
  1. Φάτε υγιεινά σνακς. Όταν η πείνα σάς χτυπήσει την πόρτα, τα σνακς είναι αναπόφευκτα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας καλά διαλεγμένα σνακς: όχι μπισκότα και κρακεράκια αλλά μπάρες, φρούτα, ξηρούς καρπούς και βραστά αυγά.
  1. Πετάξτε τα «ψεύτικα» φρούτα και λαχανικά. Δεν είναι όλες οι σοδειές ίδιες! Επεξεργασμένες μορφές (όπως η πορτοκαλάδα εμπορίου) δεν επιτρέπονται, μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από φρούτα! Καθαρίστε την κουζίνα σας από τέτοια προϊόντα και κρατήστε τα φρέσκα που δεν πωλούνται σε κουτιά ή μπουκάλια.
  1. Διαλέξτε καλύτερα ζυμαρικά. Όλες οι οικογένειες τρώνε μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα. Αντί να βράζετε όμως τα λευκά ζυμαρικά ή τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, ψήστε στο φούρνο ζυμαρικά από ρεβίθι. Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο και φρέσκες τομάτες.
  1. Προσθέστε γεύση με πιο υγιεινό τρόπο. Αντί των κλασικών επεξεργασμένων υλικών (π.χ. μαργαρίνη), μπορείτε να δώσετε γεύση στο γεύμα σας με υγιεινά υλικά, όπως λάδι καρύδας ή αμυγδάλου, οργανικό βούτυρο. Σημειώστε ότι πρέπει να υπάρχουν λίπη στο διαιτολόγιό σας, αλλά με μέτρο.
  1. Προσέξτε όταν αγοράζετε σόγια. Κάποια στιγμή, όλοι έχουμε σκεφτεί να προτιμήσουμε προϊόντα με βάση τη σόγια. Πολλά από αυτά όμως (π.χ. χορτοφαγικά μπέργκερς με προϊόντα σόγιας), έχουν υποστεί επεξεργασία. Ψάξτε για σπόρους σόγιας και προσθέστε τους κατά το μαγείρεμα ή στη σαλάτα.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!