Αν και εσύ σκέφτεσαι τρόπους να χάσεις γρήγορα και εύκολα κιλά σίγουρα θα έχεις πέσει πάνω στο νέο fitness trend που δοκιμάζουν και αγαπούν πολλοί celebrity φίλοι μας. Δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από το EMS (Electric Muscle Stimulation) ή αλλιώς προπόνηση με ηλεκτροδιέγερση. 

Τι είναι όμως ακριβώς;
Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στο εξωτερικό και τώρα έχει διαδοθεί λίγο παραπάνω στη χώρα μας αν και υπάρχουν studio που μπορείς να κάνεις τέτοιου είδους προπόνηση εδώ και μερικά χρόνια. Έχεις ακόμα απορία; Στο 1ο Lifeme Workshop οι επισκέπτες είχαν την αποκλειστική δυνατότητα να το γνωρίσουν και να το δοκιμάσουν από τους καλύτερους! Όσοι όμως δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό θα δώσουμε μερικές ακόμη πληροφορίες. Η εκπαίδευση EMS χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό ρεύμα που στέλνεται στους μυς μέσω καλωδίων για να προκαλέσει ακούσιες μυϊκές συσπάσεις. 

Το EMS έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τραυματισμών κατά τη διάρκεια της φυσικής θεραπείας για χρόνια, αλλά τώρα κερδίζει έδαφος ως τάση γυμναστικής. (Φήμες λένε ότι μπορεί να καίει 600 θερμίδες σε 20 λεπτά, ενώ παράλληλα δημιουργεί άπαχο μυ.) 

 

Είναι όντως αποτελεσματικό το EMS;
Το EMS μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της αποκατάστασης των μυών  ή στη βελτίωση της μυϊκής δύναμης, ανάλογα με το είδος της ρύθμισης. Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα αρκετά υποσχόμενο τρόπο εκγύμνασης. Ανάλογα με τις επιθυμίες μπορεί να ρυθμιστεί και να προσφέρει τα αντίστοιχα αποτελέσματα. 

Μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις πιο αποτελεσματικές τις ασκήσεις που κάνεις συνήθως και χωρίς τη στολή.  Αλλά, φυσικά, τα ηλεκτρόδια πρέπει να τοποθετηθούν στους σωστούς μυς που χρησιμοποιούνται κατά τη συγκεκριμένη άσκηση. 

Και τα ευεργετικά του αποτελέσματα δεν τελειώνουν εδώ. Έρευνες έχουν δείξει ότι το EMS μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής πυκνότητας, της μυϊκής δύναμης, της ισχύος και της ποσότητας οξυγόνου που χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της προπόνησης. 

 

 Μπορούν όλοι να κάνουν προπόνηση με ηλεκτροδιέγερση;
Το EMS δεν είναι μια καλή ιδέα για όλους. Τα ηλεκτρόδια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε άτομα που διαθέτουν βηματοδότη, απινιδωτή ή άλλη ηλεκτρονική ή μεταλλική εμφυτευμένη συσκευή (οπότε, εάν διαθέτετε οτιδήποτε από χαλκό, θα πρέπει να ρωτήσεις το γιατρό σου αν μπορείς να το δοκιμάσεις). 

Επίσης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από κανέναν που πάσχει από επιληψία, από κάποιον με κήλη ή από εγκύους ή από κάποιον που υποφέρει από καρδιακά προβλήματα. Δεν πρέπει να τοποθετείται στο λαιμό, στο κεφάλι, στο στήθος ή στα μάτια και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο ντους, το μπάνιο ή τη σάουνα (ηλεκτρική ενέργεια). 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!