Γιατί τόσες πολλές γυναίκες κάνουν μια τόσο ενθουσιώδη αλλά και πεπειραμένη παράσταση για έναν σύντροφο; Ο μύθος ότι το σεξ δεν είναι καλό εάν μια γυναίκα δεν καταφέρει να φτάσει σε οργασμό είναι ένας σημαντικός λόγος. Ένας άλλος παράγοντας είναι η ιδέα ότι αν δεν έχεις έναν, κάτι πάει λάθος μαζί σου – παρόλο που οι μελέτες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των γυναικών δεν έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ.

Το να προσποιείσαι δεν είναι καλό. Μπορεί να ξεγελάσεις το σύντροφό σου και να τον αφήνεις να νομίζει ότι σου προσφέρει αλλά εξαπατάς και τον εαυτό σου έτσι. Αυτή τη στιγμή, σου φαίνεται κάτι ασήμαντο, αλλά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να αρχίσει να βλάπτει τον δεσμό σου. Δεδομένου ότι είναι τόσο συνηθισμένο και αμφιλεγόμενο, αποφασίσαμε να εμβαθύνουμε στο γιατί τόσες πολλές γυναίκες το κάνουν, πώς επηρεάζει τις σχέσεις, καθώς και τους εύκολους τρόπους να γυρίσεις τα πράγματα έτσι ώστε να αποκτήσεις τους οργασμούς που σου αξίζει.


Γιατί προσποιούνται οι γυναίκες.
Η προσποίηση ότι φτάνεις στο αποκορύφωμα μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος για να κάνεις σεξ. Ίσως έχεις πολλούς άλλους λόγους που σε κρατάνε πίσω και δεν μπορείς να τα καταφέρεις και έτσι προσποιείσαι. Όποια και αν είναι η αιτία, κλείσε τα μάτια σου, πάρε βαθιές αναπνοές και χαλάρωσε, τότε θα έρθουν όλα.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες προσποιούνται είναι επειδή παίζουν ρόλο – θέλουν ο σύντροφος να τις θεωρεί ως διασκεδαστικές και σεξουαλικές. Υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, όταν μια γυναίκα βλέπει ότι ο σύντροφός της είναι αναμμένος από την υποτιθέμενη κορύφωσή της, θα μπορούσε να την κάνει πιο ενθουσιασμένη. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να την βοηθήσει να φτάσει σε έναν οργασμό. Αλλά εξακολουθεί να είναι μια προσποίηση και υπάρχει κάτι ανέντιμο.

Ο κυριότερος λόγος που οι γυναίκες προσποιούνται ψεύτικο οργασμό; Για να προστατεύσουν το “εγώ” ενός άντρα. Οι άνδρες συχνά ορίζουν τους εαυτούς τους ως καλοί εραστές από τους συντρόφους τους που έχουν οργασμό. Παρόλα αυτά, υποδηλώντας ότι οι γυναίκες διαιωνίζουν μόνο το μύθο, το σεξ που οδηγεί στο στόχο (ο στόχος είναι ένας οργασμός) είναι ο μόνος τρόπος που το σεξ μπορεί να είναι πραγματικά ικανοποιητικό.


Πως μπορεί να βλάψει τη σχέση σου;
Οπότε η παραποίηση είναι σαν να λες ένα αθώο ψέμα – κανείς δεν τραυματίζεται πραγματικά, έτσι; Όχι ακριβώς. Όταν έχεις έναν ψεύτικο οργασμό, θα πείσεις τον σύντροφο σου ότι πέρασες καλά – έτσι εκείνος θα επαναλάβει τις ίδιες κινήσεις την επόμενη φορά και στη συνέχεια την επόμενη φορά. Αυτό τους εμποδίζει να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Κάνεις κακό στη σχέση σου με το να μην δίνεις κίνητρο για εξερεύνηση σε κινήσεις που πραγματικά θα μπορούσαν να σε οδηγήσουν σε οργασμό.

Με την προσποίηση, οι γυναίκες καταλήγουν επίσης να διαδίδουν και να διαιωνίζουν ένα ανθυγιεινό μήνυμα ότι η γυναικεία σεξουαλική ευχαρίστηση είναι λιγότερο σημαντική από την αρσενική σεξουαλική ευχαρίστηση. Μπορεί να υπάρχουν φορές που θέλεις ο σύντροφός σου να χαλαρώσει και να απολαύσει, σίγουρα, αλλά δεν μπορείς πάντα να θέτεις τις ανάγκες σου σε παύση. Εάν το κάνεις, τελικά θα θέλεις να κάνεις σεξ λιγότερο, επειδή δεν θα το απολαμβάνεις πραγματικά.

 

Απόκτησε τους οργασμούς που σου αξίζουν!
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να συνειδητοποιήσεις ότι δεν υπάρχει τρόπος να το φέρεις περιφραστικά σε μια συζήτηση και κεκαλυμμένα αλλά ωμά και ας είναι λίγο άβολα. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος για τον οποίο προσποιείσαι, πρέπει να το συζητήσεις με τον σύντροφό σου. Προσέγγισε το από ένα ουδέτερο μέρος και πλαισιώστε τα πράγματα με έναν θετικό, άμεσο, αλλά ήπιο τρόπο – που θες να έχεις περισσότερους, καλύτερους, βαθύτερους οργασμούς. Έχε μερικές σέξι ιδέες που θες να δοκιμάζεις μαζί του για να συμβεί αυτό.

Άβολα, σίγουρα, στην αρχή αλλά ο σύντροφός σου θέλει να νιώσεις ευχαρίστηση (και αν όχι, δες ξανά όλη την σχέση). Και μην ξεχνάς ότι μπορείς ακόμα να περάσεις καλά και να αισθανθείς σεξουαλικά ικανοποιημένη χωρίς να έχεις οργασμό. Αν δεν συμβαίνει για οποιονδήποτε λόγο, είναι καλό να σταματήσεις την πράξη και να κάνεις ένα διάλειμμα χωρίς κανένα ενδοιασμό και δικαιολογία.  Άφησε τον εαυτό σου να χαλαρώσει. Απόλαυσε τις αισθήσεις και εστιάστε στη στιγμή, τη σύνδεση και τη χαρά.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!