Γιατί δεν τα καταφέρνω;

«Γιατί δεν μπορώ να είμαι συνεπής σε ένα πρόγραμμα; Σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, στη διατροφή μου, στον εαυτό μου; Γιατί δεν πετυχαίνω; Επειδή είμαι αδύναμη; Μήπως επειδή η λύση που διάλεξα δεν κάνει για μένα;.»

…είναι σκέψεις που μου έρχονταν στο μυαλό και δεν ήθελα να τις ασπαστώ για εμένα, δεν τις δεχόμουν και γι’ αυτό προσπαθούσα ξανά και ξανά με μία άλλη «συνταγή» χωρίς όμως να αλλάζω ουσιαστικά την «εκτέλεση»!

Εγώ δεν θα μιλήσω για μαγικά ραβδιά και τρόπους όπως «Γίνε vegan» ή «κάνε τη δίαιτα Oracle» ή απλά «Πείνα»! Εγώ θα αναφερθώ στους βασικούς λόγους που δεν πετυχαίνεις το στόχο σου.

  1. Θέλει πρόγραμμα.

Δουλεύεις 10 ώρες, έχεις άπειρες υποχρεώσεις, παιδιά, γατιά και συνεχώς λες ότι θα βρεις χρόνο για διατροφή, γυμναστική και για τον εαυτό σου.  Δεν γίνεται έτσι απλά! Όσο πειθαρχημένος και να είσαι, το δεδομένο είναι ότι η μέρα έχει μόνο 24 ώρες και πάντα κάτι θα τύχει, οπότε προγραμμάτισε πότε θα φτιάχνεις το φαγητό σου, πότε θα γυμνάζεσαι και πότε θα χαλαρώνεις. Ξέρω ότι είναι ιδεατά όλα αυτά. Αλλά, αν δεν τα βάλεις σε ένα πρόγραμμα, δεν θα γίνουν ποτέ.

  1. Πρέπει να σου αρέσει.

Όταν ακούω τη λέξη «δίαιτα» με πιάνει τρόμος! Δεν θα μπορούσα να ζω διαιτητικά! Δεν είμαι άρρωστη. Και απορώ πλέον, πως μπορεί να τρώει κάποιος με το ζόρι κάτι για να αδυνατίσει. Προσωπικά, τρώω υγιεινά και απολαυστικά! Γίνεται! Το μόνο που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι ο οργανισμός σου θέλει θρεπτικά συστατικά για να είναι υγιής. Από την άλλη, εσύ θες ωραία γεύση, οπότε προσάρμοσε το φαγητό σου ανάλογα.

Σε κάθε περίπτωση, το να κάνεις απαιτητικές δίαιτες και να στερείσαι για να χάσεις 1 κιλό ή 10 κιλά δεν έχει νόημα, διότι βλάπτεις τον οργανισμό σου. Και επιπλέον, αν σταματήσεις κάποια στιγμή, θα τα ξαναπάρεις. Οπότε δημιούργησε από την αρχή το στυλ διατροφής σου με το οποίο θα τρέφεσαι όσο πιο σωστά γίνεται και θα χάνεις.

  1. Δεν μπορείς να σταματάς και να ξεκινάς. Θέλει συνέπεια.

Δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις «διατροφή και γυμναστική» για 1 μήνα και μετά να σταματάς και μετά πάλι από την αρχή. Το έχω δοκιμάσει, δεν πιάνει. Η συνέπεια των διατροφικών συνηθειών που θα ορίσεις είναι που θα φέρει ένα μόνιμο αποτέλεσμα! Οπότε υιοθέτησε από την αρχή το υγιεινό στυλ ζωής που σου αρέσει και το αποτέλεσμα θα έρθει σίγουρα.

Zoe Dremetsika

Founder of Lifeme