Χρόνος προετοιμασίας:  15 λεπτά

Μερίδες: 4-5

Υλικά:

  • 3 φλυτζάνια κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 2 λάιμς, κομμένα σε τέταρτα
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • ¾ φλυτζανιού στέβια ή μέλι
  • πάγο
  • λίγα κεράσια και μερικές ροδέλες λάιμ για να διακοσμήσετε τα ποτήρια σας

Εκτέλεση:

  1. Ρίξτε τα κεράσια, τη στέβια και 2 φλυτζάνια νερό στο μπλέντερ, ή στο πολυμίξερ.
  2. Προσθέστε το 1 λάιμ κομμένο σε τέταρτα και  την ψίχα του δεύτερου, αφαιρώντας την φλούδα με ένα μαχαίρι. Πετάτε την φλούδα.
  3.  Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πολτοποιηθούν.
  4. Σουρώνετε το χυμό και προσθέτετε το υπόλοιπο νερό μέσα από το σουρωτήρι.
  5. Σερβίρετε κρύος με παγάκια, ή χωρίς.

 

Σημειώσεις: Αν δεν πιείτε το χυμό σας με πάγο, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε  λίγο νερό ακόμα.

Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά υποθέτω πως θα είναι το ίδιο απολαυστικός αν χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο νερό.  Αν το δοκιμάσετε ενημερώστε με για το αποτέλεσμα!

Δοκιμάστε τον χυμό λάιμ με κεράσια και στα κοκτέιλ σας, προσθέτοντας λίγη βότκα ή τεκίλα.