Μερικές φορές οι άντρες είναι απλά δειλοί και δεν τολμούν να πουν την αλήθεια. Όπως όταν θέλουν να «δώσουν σουτ» σε μια κοπέλα και αντί να πουν πως δεν έχουν αισθήματα γι΄αυτή, επινοούν τις πιο τρελές ιστορίες.

Μήπως θα έπρεπε να το εκλάβουμε ως αξιέπαινη πράξη το ότι δεν θέλουν να μας πληγώσουν; Μάλλον όχι, αφού εντέλει θα αφήσουν να «διαιωνίζεται» μια κατάσταση με ημερομηνία λήξης, ενώ θα μπορούσαν να μας απαλλαξουν από το να χάνουμε χρόνο, να καταναλώνουμε άσκοπη ενέργεια και να αναρωτιόμαστε γιατί δεν προχωράει. Η αλήθεια είναι αυτή. Όσο αφήνεις κάτι να αιωρείται, ο άλλος θα πιστεύει ότι προχωράει και με το δίκιο του. Οι άντρες αρκετά συχνά, αντί να μιλήσουν ξεκάθαρα, υποκύπτουν σε αυτές τις φράσεις:

  1. «Δεν είμαι αρκετά καλός για σένα»

Τι απάντηση θα άρμοζε; «Ναι, ακριβώς! Δηλαδή, θεωρείς τον εαυτόν σου πραγματικά ότι είναι κακός;! Η’ είσαι τόσο αλτρουιστής που με σκέφτεσαι περισσότερο από σένα;»
Παραλλαγές της φράσης πολύ συχνά είναι και οι εξής: «Αξίζεις κάτι καλύτερο από μένα», «Εγώ δεν μπορώ να σε κάνω ευτυχισμένο» ή «Είσαι πάρα πολύ καλή για μένα».

  1. «Σου αρέσω, αλλά δεν με αγαπάς πραγματικά»

Δηλαδή αυτό πως μπορεί να το ξέρει; Το μόνο βέβαιο είναι ότι προσπαθεί να εφησυχάσει την ένοχη συνείδηση του.

  1. «Πιέζομαι πραγματικά αυτό τον καιρό»

… αλλά χρόνο για να βγει το Σαββατοκύριακο και να φλερτάρει με άλλες έχει!

  1. «Δεν είμαι άτομο που κάνει εύκολα σχέση»

Και όλες αυτές οι σχέσεις που είχε;!

  1. «Δεν θέλω να χαλάσω τη φιλία μας»

Την ποια;! Μετά τα 3 ραντεβού και τα 23 μηνύματα που φλέρταρε, ποια φιλία εννοεί;

  1. «Πρέπει να βάλω πρώτα τη ζωή μου σε τάξη»

Χωρίς σχόλια..

  1. «Φοβάμαι να πληγωθώ ξανά»

Όχι, όχι, δεν το δεχόμαστε. Είναι μάλλον ο φόβος του να πει την αλήθεια και όχι ο φόβος να δοκιμάσει κάτι καινούργιο από τη στιγμή που το άρχισε.

Τι να κάνετε όταν σας «ξεφουρνίσει» μια τέτοια φράση;

Δεδομένου ότι αυτό που έχετε θα οδηγήσει σε αδιέξοδο, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να το σταματήσετε αμέσως. Επειδή όμως υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να λέει την αλήθεια, αξίζει να το μάθετε με τον πιο απλό τρόπο. Ρωτήστε τον ευθέως: «Μήπως απλά, δεν νιώθεις κάτι για μένα;» Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα τον εκπλήξει και θα το παραδεχθεί. Και τότε, μπορείτε να διακόψετε με τον τύπο οριστικά!

Δάφνη Δρεμέτσικα

Communications Specialist