Πρόταση πρωινού για μικρά και μεγάλα παιδιά! Γιατί μην μου πείτε πως και οι μεγάλοι δεν χαμογελάτε με λαχτάρα όταν ακούτε για σοκολατένιο πρωινό. Τα σπιτικά cocoa puffs είναι εύκολα και γίνονται με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας. Κι έτσι θα ξέρετε ακριβώς τι τρώτε κι εσείς και τα παιδιά σας. Την επόμενη φορά που θα σας ζητήσουν κάτι σοκολατένιο για το πρωινό τους, δεν θα αγανακτήσετε, γιατί θα έχετε κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια σας που δεν θα περιέχει όλα αυτά τα τρανς λιπαρά που έχουν τα αγοραστά.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Μερίδες: 7-8

Υλικά:

  • 3/4 φλιτζανιού (110γρ.) δίκκοκο αλεύρι
  • 1/3 φλιτζανιού (35 γρ.) κακάο σε σκόνη (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 1/3 φλιτζανιού (40 γρ.) αλεύρι αμυγδάλου
  • ¼ φλιτζανιού (85 γρ.) μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
  • το ασπράδι από ένα μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι,  2% λιπαρά
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο μέσα στο κάδο του μίξερ. Ρίχνετε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλάτι και ανακατεύετε ξανά με ένα κουτάλι.
  2. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ενεργοποιώντας το μίξερ τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θα έχετε μια ζύμη σφιχτή που δεν θα κολλάει.
  3. Στρώνετε ένα ταψί 40Χ32 με αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175ο C.
  4. Πλάθετε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρότερο από ένα ρεβίθι και τα τοποθετείτε στο ταψί.
  5. Τα ψήνετε για 15 λεπτά. Στα 7-8 λεπτά βγάλτε το ταψί από τον φούρνο, ανακατέψτε τα και συνεχίστε το ψήσιμο, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  6. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως και μετά αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρούνται περίπου 1 εβδομάδα.