Cheesecake χωρίς κρέμα γαλακτος, τυρί, ζάχαρη, full σε θερμίδες και …τύψεις γίνεται; Φυσικά! Με ελαφριά βάση αμυγδάλου και καρύδας, χωρίς γλουτένη, με κρεμώδη γέμιση από εξωτικά αβοκάντο και κρέμα καρύδας, το κλασικό αυτό επιδόρπιο μεταμορφώνεται στο πιο νόστιμο, πρωτότυπο και διαιτητικό γλυκό που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Συστατικά για 6 με 8 μερίδες:

Για τη βάση

  • 140 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
  • ¾ φλιτζανιού αφυδατωμένη καρύδα
  • 8 μεγάλους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσια)
  • 5 κ.σ. λάδι καρύδας

 

Για τη γέμιση

  • 5 ώριμα αβοκάντο μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1 φλιτζάνι κρέμα καρύδας
  • 2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 2 κ.σ. κρύο νερό
  • 3 κ.σ. βραστό νερό
  • αλάτι

 

Για το σερβίρισμα

Προσθέστε τη  μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Ταιριάξτε το ιδανικά με σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160oC για 20 περίπου λεπτά.
  1. Βάλτε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μία ενιαία μάζα. Το μείγμα θα πρέπει να είναι συμπαγές.
  1. Λαδώστε / βουτυρώστε μία φόρμα ψησίματος (διαμέτρου περίπου 20 εκ.) και βάλτε μία λαδόκολλα. Απλώστε σταθερά προς τα κάτω το μείγμα ομοιόμορφα, με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψήστε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο.
  1. Για την γέμιση, τοποθετήστε όλα τα συστατικά, εκτός από τη ζελατίνη και το νερό, σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Δοκιμάστε το μείγμα και προσθέστε σιρόπι σφενδάμου, χυμό λάιμ ή ξύσμα ή βανίλια, όσο πιστεύετε πως είναι απαραίτητο.
  1. Αναμείξτε τη σκόνη ζελατίνης με κρύο νερό και αφήστε να διογκωθεί για λίγα λεπτά. Προσθέστε βραστό νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως (βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μικρά εξογκώματα). Προσθέστε το διαλυμένο μείγμα ζελατίνης στο μπλέντερ και το μίγμα αβοκάντο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πολύ ομαλό.
  1. Αφαιρέστε τη φόρμα από το ψυγείο και περιχύστε την γέμιση πάνω από τη βάση. Καλύψτε με ένα πιάτο ή μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
  1. Για να σερβίρετε, περάστε προσεκτικά ένα μαχαίρι ανάμεσα στο ταψί και το cheesecake για να ξεκολλήσει και στη συνέχεια μεταφέρετέ το σε μία πιατέλα. Στο τέλος, προσθέστε από πάνω τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

 

Διατροφική σύνθεση

Θερμίδες 421 Kcal | 1786 kJ, πρωτεϊνη 6,4γρ., λίπος 32,8 γρ., υδατάνθρακες 26 γρ., ζάχαρη 22,4γρ.

Lifeme
Healthy is the new Sexy!