Η μάχη με τον καρκίνο του στήθους θέλει δύναμη και κουράγιο, γι΄αυτό και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι δεν είσαι μόνος. Έτσι και εμείς ερευνήσαμε και γιορτάζουμε τους Celebrities που τον ξεπέρασαν και όχι μόνο μίλησαν για αυτό που πέρασαν αλλά έχουν χρησιμοποιήσει τη δημοφιλία τους να διαδώσουν δυο σημαντικά μηνύματα. Το πρώτο είναι αυτό της πρόληψης, μπορεί και σε πολλές περιπτώσεις σώζει ζωές. Η συχνή αυτοεξέταση του στήθους (1 φορά το μήνα) είναι κάτι που όλες οι γυναίκες πρέπει να κάνουν μαζί με την τακτική επίσκεψη στο γυναικολόγο τους για τον καθιερωμένο έλεγχο (1 φορά το χρόνο). Το δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό μήνυμα είναι η αισιοδοξία και η πεποίθηση ότι μπορείς να τα καταφέρεις και να τον ξεπεράσεις και να συνεχίσεις τη ζωή σου! Διαβάστε λοιπόν και εσείς τις ιστορίες τους και γεμίστε με έμπνευση και δύναμη.

 

Julia Louis-Dreyfus

Η ηθοποιός ανακοίνωσε τη διάγνωση του καρκίνου τον Σεπτέμβριο του 2017 με ένα tweet που έγραφε: «1 στις 8 γυναίκες πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Σήμερα είμαι αυτή.» Πρόσθεσε ότι, ενώ είναι αρκετά τυχερή που περιβάλλεται από μια εκπληκτική ομάδα υποστήριξης και έχει καλή ασφάλιση, δεν είναι όλες οι γυναίκες τόσο τυχερές. «Ας πολεμήσουμε όλους τους καρκίνους και ας κάνουμε την καθολική υγειονομική περίθαλψη πραγματικότητα», έγραφε. Αφού υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία μέσα στο φθινόπωρο, δημοσίευσε ότι η αποκατάσταση πήγαινε καλά και ότι «αισθάνεται ευτυχισμένη και έτοιμη να ροκάρει».

 

Cynthia Nixon

Η ηθοποιός που ήταν γνωστή στους περισσότερους από εμάς ως η φλογερή κοκκινομάλλα Μιράντα στο Sex and the City διαγνώστηκε το 2006 σε ηλικία 40 ετών. Η μητέρα της Νίξον είναι επίσης επιζών από καρκίνο του μαστού. «Πάντα το είχα στο μυαλό μου ότι πιθανότατα θα πάθω καρκίνο του μαστού. Υπάρχουν πραγματικά πολλές πιθανότητες», είχε πει. Μετά την  ασθένεια της, έγινε πρεσβευτής του ιδρύματος καρκίνου του μαστού Susan G. Komen.

 

Kylie Minogue

View this post on Instagram

🌿

A post shared by Kylie Minogue (@kylieminogue) on

Η Αυστραλιανή τραγουδίστρια Kylie Minogue διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2005 σε ηλικία 36 ετών. «Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι είστε ακόμα το ίδιο πρόσωπο κατά τη διάρκεια αυτής της ασθένειας. Είσαι απογυμνωμένος κοντά στο μηδέν. Αλλά φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν στο άλλο άκρο αισθάνονται περισσότερο σαν τους ίδιους από ποτέ », είπε. Της απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο ως γιατρός της επιστήμης υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο για το έργο της σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

 

Christina Applegate

Η γνωστή σταρ διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2008 σε ηλικία 36 ετών και χάρις στην μακροβιοτική δίαιτα παρέμεινε υγιής και ισχυρή. «Υπάρχει ένας ορισμένος τρόπος με τον οποίο [το φαγητό είναι] προετοιμασμένο και ένας συγκεκριμένος τρόπος που τρώτε που έχει ως στόχο την επούλωση», έχει πει. Η Applegate ίδρυσε το Δικαίωμα Δράσης για τις Γυναίκες, μια οργάνωση που ευαισθητοποιεί για τον καρκίνο του μαστού και βοηθά στην εξέταση γυναικών που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

 

Wanda Sykes

Το 2011, η κωμικός και ηθοποιός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τη μείωση του μαστού της, η οποία αποκάλυψε ότι είχε καρκίνωμα επίσης γνωστό ως καρκίνο του μαστού σταδίου 0. Επειδή η Sykes έχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, αποφάσισε να κάνει διπλή μαστεκτομή. Παρόλο που της προσφέρθηκαν άλλες θεραπευτικές επιλογές, δεν ήθελε να περάσει από τις παρενέργειες των χημειοθεραπειών.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!