Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ μανιτάρια, σε φέτες
  • ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο φύλλο κέιλ (kale), σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  • 8 μεγάλες φέτες μαύρου ψωμιού
  • 1 αβοκάντο, σε φέτες
  • λίγη μουστάρδα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κρέας με το αλάτι και το πιπέρι. Κλείστε το όσο θα ετοιμάζετε τα άλλα υλικά.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το κέιλ και το σκόρδο. Σωτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 4-5 λεπτά. Βάλτε τα να κρυώσουν σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα με το τυρί.
  • Ετοιμάστε τη σχάρα ή το τηγάνι για το ψήσιμο του κρέατος. Φροντίστε το κρέας να είναι σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια, στα οποία θα ανοίξετε μια γούβα με ένα κουτάλι και θα βάλετε 1 κ.σ. του μείγματος. Τυλίξτε το και δώστε του σχήμα μπιφτεκιού. Ψήστε για 8 λεπτά περίπου και σερβίρετε τα μπέργκερ σας με την εξής σειρά: ψωμί, αβοκάντο, κρέας, μουστάρδα.

 

Διατροφική Σύσταση

Κάθε μερίδα περιέχει 390 θερμίδες, 29 γρ. πρωτεΐνη, 27 γρ. υδατάνθρακες, 7 γρ. ίνες, 4 γρ. ζάχαρης, 19,5 γρ. λίπους, 5 γρ. κορεσμένου λίπους, 718 mg νάτριο.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!